Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Trentin promoveert zich tot WKfavoriet

-

Matteo Trentin blijft maar winnen. Na zijn vijf ritzeges in de Vuelta was de 28-jarige Italiaan van Quick.Step Floors ook al de sterkste in de Primus Classic in Haacht. Straf detail: Trentin beschouwde de wedstrijd louter als een voorbereid­ing op het WK en was ’s ochtends samen met Gaviria al achter de volgwagen met de fiets van Kortrijk naar de startplaat­s in Brakel gereden. Goed voor 50 extra kilometers.

Het belette Trentin niet om het volledige deelnemers­veld aan gort te rijden. Op 60 km van de finish viel hij een eerste keer aan. Toen er na de Holstheide een kopgroep van zestien ontstond, was hij de motor. En op 6 km van de finish reed hij simpelweg weg uit die kopgroep, samen met Drucker, die hij een paar kilometer verderop achterliet. “Ik blijf inderdaad maar winnen”, zei de Italiaan er zelf over. “Maar als het wiel goed aan het draaien is, moet je het laten draaien.”

Ook bij Tiesj Benoot, die er met het oog op het WK na de wedstrijd nog eens 80 km bij deed achter de brommer van vader Gabriël, had Trentin indruk gemaakt. “Amai. Hoe goed is die zeg! De manier waarop hij de finale naar zijn hand zette... Indrukwekk­end. Ik voelde mij ook goed, bijna een superdag waardig. Tot ik Trentin bezig zag. Schrijf die maar bij op het lijstje met favorieten voor zondag.”

Het is nog niet zeker of Trentin wel kopman zal zijn bij Italië, dat in zijn rangen ook Colbrelli, Viviani en Ulissi telt.(bvc)

 ?? VEL ?? Matteo Trentin.FOTO
VEL Matteo Trentin.FOTO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium