Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Quick.Step Floors zelfs niet op podium

-

Geen vierde wereldtite­l voor Patrick Lefevere, maar voor het eerst in zes jaar haalde Quick.Step Floors ook het podium niet.

“In een ploegentij­drit eindigt iedereen altijd op zijn juiste plaats”, stelde ploegleide­r Tom Steels nuchter als altijd. “We waren Niki Terpstra al na een twintigtal kilometer kwijt. Normaal is hij een drager van de ploeg. En op de zware helling schoot Steve Bauer eraf. Dat was ook voor mij een verrassing. Gilbert, Lampaert en Jungels waren ijzersterk en Vermote heeft zijn ding kunnen doen. We wisten sowieso dat het niet makkelijk zou zijn, maar je hoopt dat ze alle zes even goed zijn.”

Gilbert legde duidelijk uit wat het verschil was. “Als je snel iemand verliest, spreken we telkens over 25 seconden minder recuperati­e. Eén of twee kilometer kan je dat trekken, maar langer niet. Dit is niet wat we hadden verwacht. We hoopten te winnen of toch het podium te halen, maar dit moet je aanvaarden. Als je met enkele seconden een medaille mist, dan kan je nog doodongelu­kkig zijn, maar nu was het verschil met brons toch bijna dertien seconden.”

Lefevere nam het filosofisc­h op. “Je mag geen enkele zwakke schakel hebben. Sky stelde de beste ploeg ooit op en won ook niet. Ik stel vast dat Sunweb zowel bij de vrouwen als bij ons het verschil maakte in het tweede gedeelte. We hadden een complete ploeg, maar voor ons was deze omloop net iets te zwaar.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium