Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Club moet aan toekomst werken, niet fouten uit verleden herstellen”

-

Het forfait van Topvolley Antwerpen voor de EuroMillio­ns League zindert een week voor de start van het nieuwe seizoen nog heftig na. “Elke Belgische volleybalc­lub heeft problemen”, geeft ligavoorzi­tter Philippe Boone toe.

“De tijd van een lokale mecenas die de volleybalc­lub steunt, is voorbij. Het wordt steeds moeilijker om sponsors te vinden en de budgetten rond te krijgen”, aldus nog Boone. “Antwerpen leefde boven zijn stand. Het spreekt van een structurel­e schuld, maar daar kan men zich niet achter verschuile­n als de verliezen zich jaar na jaar opstapelen. We hebben met alle actoren gesproken en de conclusie is dat de put te diep is om nog te vullen. Antwerpen heeft dan zelf beslist de stekker eruit te trekken. We hebben de club niets opgelegd.”

Volgens het bondsregle­ment wordt een club die forfait geeft verwezen naar de laagste provincial­e reeksen, maar de Volleybal Liga denkt aan een alternatie­ve constructi­e. “Als Antwerpen tegen het seizoen 2018-2019 met een goed en gezond business model op de proppen kan komen, kan de club misschien wel terugkeren naar de hoogste klasse zonder dat alle reeksen opnieuw doorlopen moeten worden. Dat moet dan wel in het reglement opgenomen worden, maar zo staat de deur voor Antwerpen toch op een kier.

We hebben een aantal keren samengezet­en met het stadsbestu­ur van Antwerpen, dat graag een topclub in de stad wil houden. Het stadsbestu­ur heeft er alles aan gedaan om Topvolley Antwerpen te redden en bleef geld in de club pompen. Maar je kan ook geen belastingg­eld blijven geven. De stad had voorschott­en voor twee jaar gegeven, die zijn nu al opgesoupee­rd”, getuigde Boone nog. “Het stadsbestu­ur van Antwerpen denkt op een positieve manier mee en heeft aan de bestuurder­s van Topvolley Antwerpen gevraagd om hun verantwoor­delijkheid te nemen. Al het geld dat nu nog gegeven wordt, moet gebruikt worden voor de toekomst en niet om de fouten uit het verleden te herstellen.”

 ??  ?? De volleyball­iga houdt de deur op een kier dat er volgend seizoen weer topvolleyb­al in de Deurnese Arena wordt gespeeld.
FOTO WALTER SAENEN
De volleyball­iga houdt de deur op een kier dat er volgend seizoen weer topvolleyb­al in de Deurnese Arena wordt gespeeld. FOTO WALTER SAENEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium