Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dragons opent met vlotte thuiszege

-

Regerend landskampi­oen Dragons kende op eigen veld geen problemen met Pingouin. De Brasschate­naren openden de competitie met een 51zege. Braxgata ging verrassend winnen bij Watducks, toch ook een titelkandi­daat.

Dragons klom al na twee minuten op voorsprong tegen een stug verdedigen­d Pingouin. Bij de rust stonden de bordjes op 3-1. Na de pauze liep Dragons uit tot 5-1. Jefrey Thys nam twee doelpunten voor zijn rekening. De overige drie treffers kwamen van de sticks van Victor Wegnez, Gregory Stockbroek­x en Henri Raes.

“Die vroege voorsprong was heel belangrijk”, zegt Jefrey Thys. “Nadien hebben we ons goed aan de afspraken gehouden. De nieuwkomer­s hebben zich ook prima aangepast aan de groep. Het was prettig spelen. Ik heb het gevoel dat we breedte sterker zijn geworden.”

Herakles, dat vorig seizoen als verliezend finalist de revelatie was, ging met 2-4 winnen bij Daring en nam zo een goede start. Dat deed ook Braxgata. Een 1-3-zege bij titelkandi­daat Watducks is zonder meer een schitteren­d resultaat. Beerschot moest op eigen veld genoegen nemen met een 2-2 tegen Gent.

Bij de vrouwen kon Dragons titelfavor­iet Antwerp in bedwang houden. De Brasschaat­se meisjes konden een 0-1 ombuigen in een 1-1. Antwerp, met de Nederlands­e superster Maartje Paumen in de ploeg en Sofie Gierts als coach, kon zijn stempel niet drukken op deze wedstrijd. Landskampi­oen Braxgata verloor met 3-2 bij Watducks. De Antwerpse derby tussen Victory en Herakles eindigde op 2-1 in het voordeel van de meisjes van Victory.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium