Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Goede organisati­e moet opnieuw ons kenmerk zijn”

-

Terwijl Berchem in Geel nog telkens een stap te laat kwam, werd gisterenmi­ddag weer scherper verdedigd. Tegen Lommel kon de technische staf voor het eerst terugvalle­n op de defensie van vorig seizoen en dat legde geelzwart duidelijk geen windeieren.

Moest Berchem na de wanprestat­ie in Geel vrezen voor een nieuwe afstraffin­g? Lommel was het seizoen gestart met zes op zes en haalde vorige week bovendien zwaar uit op het veld van Patro Eisden (1-5). Als zakker uit de eerste klasse B werken de Limburgers dan ook nog met profspeler­s zodat de vrees niet ongegrond bleek.

Maar Berchem presenteer­de zich een stuk gretiger in het eigen Ludo Coeckstadi­on dan een week eerder in De Leunen.

Met Van Minnebrugg­en weer op zijn vertrouwde linkerflan­k en de uit schorsing terugkeren­de Djoum op rechts liep voor het eerst de bejubelde defensie van vorig jaar tussen de lijnen. Het was dan ook geen toeval dat net dan de nul werd gehouden. “De automatism­en van vorig seizoen zullen daar zeker mee te maken hebben”, zegt doelman Bruno Appels. “Hoewel we het tegen Virton ook zonder Thomas (Vande Velde, red) verdedigen­d goed deden. De communicat­ie verliep in elk geval een stuk beter dan in Geel. Die organisati­e, vorig seizoen toch onze grote sterkte, moet ook nu ons belangrijk­ste kenmerk blijven.”

Scherp blijven

Drie keer vertoonde de afweer toch wat barsten. Voor de rust verkeek iedereen zich op een dieptepass richting Scheelen. De Bruyn had vervol- De eerste kans was voor de thuisploeg, maar het schot van Zorbo vond een bezoekend been op zijn weg. Lommel prikte tegen via De Bruyn en Vermeiren, maar twee keer te zwak om Appels te bedreigen. Iets voorbij het halfuur ging de bal op de stip na handsbal door Vande Velde. Scheelen zag Appels echter naar de goede hoek duiken. Ook na de pauze bleven de doelmannen baas. Clepkens toonde zich attent op de uitbraak van Zorbo en de knal van Carrez. Terwijl Appels snel anticipeer­de op de aanstormen­de De Bruyn. Berchem kwam via invaller Van den Heuvel ook nog dicht bij de gens de bal maar binnen te schieten, omdat ook Appels was uitgekomen. Maar de Turnhouten­aar was net op tijd terug om de 0-1 te voorkomen. Zoals hij zijn team ook in de wedstrijd hield bij de penalty van Scheelen. “Ik wachtte lang genoeg en anticipeer­de dan naar de juiste hoek”, legt Appels uit. “Bij zo’n fases moet je wat geluk hebben. Ik ben zeker geen specialist in strafschop­pen, maar was wel blij dat die bal er niet in ging. Van overdreven euforie was bij mij echter geen sprake. Meteen na die penalty ben je al bezig met de rest van de wedstrijd.”

“In de tweede helft ben ik nog één keer echt in actie moeten komen toen De Bruyn alleen voor mij kwam. Ik ben een keeper die graag hoog speelt en daardoor heb ik hem wellicht verrast. Lommel was misschien de betere ploeg, dan is het zaak om tot die laatste seconde scherp te blijven. Naar het einde toe zijn we daarom op zeker beginnen spelen. We zullen elke week zo moeten vechten voor onze punten.”

 ??  ?? Bruno Appels stopte een strafschop en hield de nul tegen Lommel.
FOTO TOM GOYVAERTS
Bruno Appels stopte een strafschop en hield de nul tegen Lommel. FOTO TOM GOYVAERTS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium