Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hebben veel te weinig grinta getoond”

- PETER NYS

Rupel Boom weet weer wat verliezen is. De laatste nederlaag in een officiële wedstrijd dateerde nog van vorig seizoen. Het eerder bescheiden Torhout kreeg de Steenbakke­rs gisteren op de knieën.

intenties van de bezoekers waren van meet af aan duidelijk. Torhout parkeerde een gordel van vijf verdediger­s voor het Boomse doel en liet daar twintig meter voor vier middenveld­ers voornameli­jk mee verdedigen. Tegen dat stevige blok wisten de thuisspele­rs zich geen raad. Voor rust was er geen inspiratie en werden er te veel duels verloren. “Je kan zeggen dat Torhout afbraakvoe­tbal speelde, maar dat vind ik nonsens”, aldus Urbain Spaenhoven. “Elke ploeg probeert op zijn manier resultaten te boeken. Ik zie vaak Europese toppers de bus parkeren, dus waarom zou een ploeg op ons niveau dat niet mogen doen? Het is aan ons om daar antwoorden op te vinden. En die zijn er, maar dat vergt wel een extra inspanning van de spelers. In zo’n matchen moet je nog meer bewegen en vooral veel grinta tonen. Wij waren voor rust gewoon veel te plat in de duels en dan blijft zo’n ploeg in een zetel spelen. Zeker als je je dan nog eens twee keer in de luren laat leggen op de counter. Met 0-2 halfweg wist ik al dat we voor een zeer lastige opdracht stonden.”

Bekermatch

Maar dan viel die 1-2 vrij snel en leek het alsnog te kantelen voor Rupel Boom. “Over de tweede helft ben ik nog redelijk tevreden”, zegt Spaenhoven. “Toen werd er wel met de nodige inzet gespeeld. Maar zij bleven heel sterk in de organisati­e. En dan moet je Rupel Boom had het moeilijk met de stevige organisati­e van Torhout. Voor rust dreigden alleen Put en Spaenhoven. Olievier stond telkens pal. Een kopbalgoal van Mertens werd afgekeurd wegens buitenspel. Torhout besliste de partij in twee dolle minuten vlak voor rust. Coppin en Frutos waren de afwerkers van perfect uitgevoerd­e counters. Meteen na de onderbreki­ng keerde de spanning terug toen Adesanya voor de aansluitin­gstreffer zorgde. In een spannend slot liet Turcan twee keer de 1-3 liggen wanneer hij alleen voor Snyders verscheen. het geluk hebben dat er eens een bal goed valt. Helaas was dat nooit het geval en zo verlies je van een ploeg die op papier minder kwaliteite­n heeft maar zich wel uitstekend wist te organisere­n.”

Zaten de spelers al met de bekermatch op Eupen in hun hoofd? “Ik mag hopen van niet, want ik had duidelijk aangegeven dat deze wedstrijd hier tegen Torhout de belangrijk­ste van de twee was. Die bekermatch inDe teresseerd­e me sowieso al matig en nu al helemaal niet meer. Je hebt daar twintig procent kans om door te gaan en die match hypothekee­rt je kansen voor de verplaatsi­ng naar Brakel. Woensdag ligt iedereen pas om 3 uur in zijn bed en vier uur later loopt bij iedereen de wekker af. Dat sleur je sowieso enkele dagen mee”, beseft de Boomse trainer.

 ??  ?? Spectacula­ir van Nkomb Nkomb, maar het leverde niks op.
FOTO GMAX
Spectacula­ir van Nkomb Nkomb, maar het leverde niks op. FOTO GMAX

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium