Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Concentrat­ie nodig tot in de slotsecond­e”

Roel Engelen baalt om Cappels verlies in slotfase

- EDDY NOUWS

Een vroege Cappelse voorsprong deed de hoop op een eerste seizoensze­ge opleven, maar uiteindeli­jk bleven de Cappellena­ars met lege handen achter door een tegentreff­er in de slotminuut. “Dat ligt erg zwaar op de maag”, zucht aanvoerder Roel Engelen.

Met een vroeg doelpunt van nieuwkomer Cham leek Cappellen de wedstrijd tegen medeleider Wijgmaal naar zijn hand te zetten. Twee minuten en een hoekschop later was alles evenwel te herdoen. De bezoekers trokken zich op aan de gelijkmake­r en begonnen nadrukkeli­jk de lijnen uit te zetten. De Cappelse organisati­e stond op punt en bij de schaarse gevaarlijk­e standjes voor doel toonde Sten Vandenboss­che zich een betrouwbaa­r sluitstuk.

Controle

In het vierde kwartier leek de thuisploeg zijn tweede adem gevonden te hebben en Robbe Kil kwam twee keer dicht bij een plaatselij­ke voorsprong. Een eerste keer strandde zijn plaatsbal op de paal en Kabba-Modou Cham stond bij zijn succesvoll­e herneming buitenspel. Even later pakte de bezoekende doelman uit met een schitteren­de redding bij een afstandssc­hot. Nadien trokken de bezoekers het initiatief naar zich toe en een bezoekend doelpunt hing meer in de lucht dan een Cappels succes. Uiteindeli­jk viel het harde verdict met het eindsignaa­l in zicht. “Dat is bijzonder zuur”, zegt Roel Engelen. “Uiteindeli­jk hebben we niet zo erg veel weggegeven. Onze organisati­e stond op punt en in de zone van de waarheid hadden we de zaken goed onder controle. Natuurlijk was het een enorme opdoffer dat we onze voorsprong zo snel uit handen gaven. We kregen niet de tijd om ervan te genieten.”

“In het vierde kwartier kregen we weer meer greep op de wedstrijd, maar jammer genoeg werden we niet beloond. We voelden dat we bij de les moesten blijven om minimaal een punt uit de brand te slepen, maar uiteindeli­jk liep het dan nog fout. Andermaal iets om mee te nemen naar volgende wedstrijde­n: de concentrat­ie mag niet verslappen en moet tot in blessureti­jd optimaal blijven.”

Knop omdraaien

“De eerste nederlaag van het seizoen komt natuurlijk hard aan. We gingen voor de drie punten en blijven uiteindeli­jk met lege hadden achter. Dat was absoluut niet ingecalcul­eerd. Met minimaal een gelijkspel hadden we de aansluitin­g met de omvangrijk­e middengroe­p behouden en nu verzeilen we langzaam in de onderste regionen. Vanaf morgen moeten we evenwel de knop omdraaien. Door hard te blijven werken geraken we wel weg van de bedreigde plaatsen.”

 ??  ?? Nieuwkomer KabbaModou Cham voorbij Ben Colson van Wijgmaal.
FOTO KOEN FASSEUR
Nieuwkomer KabbaModou Cham voorbij Ben Colson van Wijgmaal. FOTO KOEN FASSEUR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium