Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We liepen achter de feiten aan”

Rob Wouters en co gaan op eigen veld zwaar onderuit tegen Vosselaar

- WALTER PEERSMANS

SintLenaar­ts kreeg zaterdagav­ond van Vosselaar een lesje dat de plaatselij­ke spelers best blijven onthouden. Van bij de aftrap liepen ze tegen een collectief snel en efficiënt Vosselaar constant achter de feiten aan. Na amper vijf minuten was de wedstrijd met 02 al zo goed als gespeeld. “Tegen Zwarte Leeuw moet het absoluut beter”, stelt Rob Wouters.

Rob Wouters was nog de minst zwakke van de plaatselij­ke spelers. Door een goede opstelling en enkele sterke tussenkoms­ten in duels, kon hij zich nog wat meten met de bezoekers. “Onze wedstrijds­tart was een ramp”, kon hij achteraf alleen maar toegeven. “Vooral in de beginfase liepen we constant achter de feiten aan. Na vijf minuten waren we nog helemaal niet in de wedstrijd aanwezig maar stonden we al wel met 0-2 in het krijt. Wij scoren als team al niet veel en bij zo’n slappe start beloofde dat voor ons niet veel goeds.”

Die snelle start gaf een boost aan Vosselaar. Een volledige eerste helft kwam Sint-Lenaarts er gewoon niet aan te pas. “Vosselaar puurde daar direct extra energie uit en bleef domineren. Meer kan ik er niet over zeggen”, stelt Wouters.

Te onthouden les

De tweede helft gaf de thuisploeg even de indruk om het spelbeeld te kunnen omdraaien, maar een schitteren­d uitgevoerd­e vrijschop van Kuijlaars deed de boeken met 0-3 helemaal dicht. “We konden nog wel tegenscore­n maar deze les kunnen we voor de toekomst best onthouden”, gaat Wouters verder. “We herstelden ons nooit van die vroege achterstan­d en dus wordt het duel van volgend weekeinde tegen Zwarte Leeuw nu heel belangrijk. We kunnen dat burenduel best winnen. Elke match moeten we onze opdrachten goed uitvoeren en ons best doen. Volgende week moet het absoluut beter.”

Tijdens de wedstrijd voelde de verdedigen­de middenveld­er zich niet helemaal genezen van de buikgriep die hem vorig weekeinde uit roulatie hield. “Ik voelde me fysiek helemaal geen honderd procent. Ik was een week ziek en droeg daar nog altijd de gevolgen van. Al ben ik blij dat ik kon spelen, maar griep vreet wel veel energie uit je lichaam.”

 ??  ?? Thuisspele­r Jess Daas heeft alle moeite van de wereld om Yannick Defossez van Vosselaar terug te halen.
FOTO KOEN FASSEUR
Thuisspele­r Jess Daas heeft alle moeite van de wereld om Yannick Defossez van Vosselaar terug te halen. FOTO KOEN FASSEUR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium