Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hebben geen vuist kunnen maken”

Doelman Stefan Roef behoedt City Pirates van zwaardere nederlaag

- KRISTOF JACOBS

City Pirates is er zaterdagav­ond niet in geslaagd om te stunten op het veld van titelfavor­iet Thes Sport. In de eerste helft hielden de Antwerpena­ars nog stand, maar in een overtuigen­de tweede helft zette de thuisploeg het overwicht om in een duidelijke 30 overwinnin­g. Doelman Stefan Roef behoedde zijn ploeg voor zwaardere cijfers.

Waar City Pirates in de eerste helft nog goed mee deed tegen Thes, moest het na de rust vooral rekenen op een sterke doelman om de schade te beperken. In de fase voor de 1-0 had hij twee geweldige reddingen in huis bij een harde kopbal van Spruyt en een schot van Battista, maar toen Jeunen een schot van Spruyt lichtjes devieerde, was hij kansloos. “Ik pakte daar inderdaad twee goede ballen en als ze dan uiteindeli­jk toch nog kunnen scoren is dat extra zuur”, aldus Roef. “Ik mag dan wel tevreden zijn over mijn eigen wedstrijd, we pakken geen punten, hé. En dan kan ik voor mezelf ook niet content zijn.”

De doelman kon niet anders dan toegeven dat Thes de overwinnin­g verdiende. “Ze moeten van ons niet verwachten dat we het spel komen maken bij een topploeg als Thes”, zegt hij. “We hebben geprobeerd alles goed gesloten te houden en er zelf af en toe uit te komen. In de eerste helft lukte dat goed, ook al hebben we weinig gecreëerd. Ook na de rust was dat de bedoeling, maar eens die 1-0 viel gingen de kopjes veel te snel naar omlaag. Waar we in de eerste helft echt niet slecht voetbalden, kregen we het na de rust wel moeilijk. We hadden al veel loopwerk verricht en konden daardoor in de tweede helft offensief weinig brengen. We hebben wel geprobeerd, maar we moeten toegeven dat we niet echt een vuist hebben kunnen maken tegen een sterke thuisploeg.”

Balans

City Pirates moet door dit verlies nog steeds op zoek naar een eerste zege. “We hebben nu twee op negen en dat is te weinig. Op het veld van Thes moet je op zich de punten niet rapen, maar vooral tegen Cappellen hadden we zeer zeker meer verdiend. Als we daar twee punten meer hadden gepakt, dan zag de balans er al beter uit. Volgende week moeten we proberen de drie punten te pakken tegen Spouwen-Mopertinge­n.”

 ?? FOTO
KAREL HEMERIJCKX ?? Mohamed El Jattari probeert thuisspele­r Frederik Spruyt af te houden.
FOTO KAREL HEMERIJCKX Mohamed El Jattari probeert thuisspele­r Frederik Spruyt af te houden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium