Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Tegen Duffel spelen we al met druk op de ketel”

-

Hoogstrate­n heeft ook op het veld van Hades zijn eerste zege van het seizoen niet kunnen rapen. Integendee­l, het team van coach Gino Swaegers moest in de schaduw van de Pukkelpopw­ei constant het spel ondergaan en liep zo tegen een verdiende nederlaag aan. Kapitein Juri Meyvis houdt geen blad voor de mond. “Met die 1 op 9 hebben we onze start helemaal gemist.”

Hoogstrate­n kon zelden of nooit een vuist maken en blijft zo achter met een 1 op 9. In het klassement blijven ze enkel het puntenloze Zwarte Leeuw voor. Juri Meyvis beseft dat rood-wit dringend uit een ander vaatje zal moeten gaan tappen. “We hebben onze start duidelijk gemist”, sakkert de kapitein. “Iedereen laat steken vallen in deze reeks, dus we moeten nog niet gaan panikeren. Anderzijds, heel lang mag dit toch niet blijven duren.”

Geen mirakel

Op Hades kon Hoogstrate­n nooit aanspraak maken op puntengewi­n. Daar is ook Meyvis het mee eens. “In de eerste helft werden we compleet overlopen door Hades. Zij speelden veel gretiger en scherper dan ons. Het was ook moeilijk verdedigen op hen, met veel lopende mensen uit de defensie en het middenveld. We zijn met veel goede wil uit de kleedkamer gekomen na de rust, maar na die rode kaart van Van Aelst werd het nog een stuk moeilijker. We maakten nog wel de aansluitin­gstreffer, maar het derde doelpunt van Hades kwam vervolgens veel te snel. Bij 3-1 met en een man minder weet je dat je in Hades niet meer op een mirakel moet hopen”, aldus Meyvis.

Ambitie

De bittere pil van de 1 op 9 komt hard aan op Hoogstrate­n. In alle geledingen van de club. Meyvis: “Voor het seizoen was de ambitie toch een plaats in de subtop. Dat is nog steeds mogelijk, maar dan moeten we stilaan ook die punten beginnen te pakken. Te beginnen komende week tegen Duffel. Dan staat er al druk op de ketel. We willen na die match echt niet achterblij­ven met een 1 op 12”, besluit Meyvis.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium