Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het kon opnieuw twee kanten uit”

-

Zwarte Leeuw blijft ook na drie speeldagen puntenloos laatste na een 23 nederlaag tegen Tienen, toch een ploeg die onderin verwacht wordt. De Leeuwen zetten twee keer een achterstan­d recht, maar het derde Tiense doelpunt was fataal.

De Leeuwen verloren net als tegen Wijgmaal en Hasselt met één doelpunt verschil en opnieuw was het verschil tussen beide ploegen klein. Als iemand vlak voor rust zijn voet had gezet tegen die voorzet van Van Asch, dan was het een andere wedstrijd geweest. En als Van Belle kort na de 2-2 die voorzet van Lauryssen had binnengeko­pt, dan waren de drie punten waarschijn­lijk voor Zwarte Leeuw geweest. En zo waren er de voorbije weken ook enkele fases. “We spelen altijd onze wedstrijd, maar op de één of andere manier geven we het altijd weg. Iedereen die ons heeft zien spelen, heeft gezien dat onze wedstrijde­n altijd twee kanten uit konden gaan. Ook vandaag vond ik dat we zeker een punt verdienden. In het voetbal zijn er nu eenmaal veel factoren die het resultaat bepalen en die kleine details zorgen ervoor dat we niks rapen. We maken ook onze doelpunten, maar het is mentaal moeilijk om altijd terug te komen van een achterstan­d. Dat zal moeten veranderen. Maar ik kan niemand iets verwijten, want we werken hard.”

De durf om te voetballen is echter volledig verdwenen en het aantal passes achteruit is niet bij te houden. Nipte matchen of niet, het is gewoon niet goed genoeg en het niveau van de voorbereid­ing is dan ook ver weg. “Dat waren natuurlijk andere tegenstrev­ers. We zouden eens 2-0 moeten voorkomen, dan denk ik dat we een ander niveau kunnen halen. Nu spelen we te nerveus en gaan we te overhaast te werk.”

Doordat Van Belle niet fit was, speelde Lansu voor het eerst als diepe spits. “Ik heb daar vroeger gespeeld en normaal kan ik die positie wel aan. Ik heb gewoon even tijd nodig, want vorig jaar heb ik op de flank gespeeld en tijdens de voorbereid­ing op de tien. Ik heb wel gescoord vandaag, maar ik moest me toch weer even aanpassen.”

Door deze derde nederlaag op rij trekt Zwarte Leeuw volgende week met het mes op de keel naar Sint-Lenaarts, de ex-club van Lansu. “Het is een derby en derby’s zijn altijd potig. De drie punten zijn voor ons het belangrijk­st, of dat nu tegen Sint-Lenaarts is of tegen een andere ploeg.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium