Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik zie het zeker nog wel goed komen”

- GINO VAN LOOY

Zo goed de eerste thuismatch tegen Diest was, zo slecht was de wedstrijd tegen Leopoldsbu­rg. Beide duels leverden ook twee nederlagen op, zodat de thuisreput­atie van Nijlen al een serieuze knauw kreeg.

Met één op negen staat Nijlen ook stijf onderaan in het klassement en dat had men voor het seizoen zeker niet verwacht. Tijdens de vorige campagne kende Nijlen een schitteren­de start, nu zit het in de hoek waar de klappen vallen. Wannes Haemels is dan ook heel ontgoochel­d.

“Deze nederlaag smaakt heel zuur, zeker omsat ze er tegen een ploeg kwam die voor de wedstrijd ook nog maar één punt had gepakt”, aldus Haemels. “We hadden niet verwacht te verliezen van de Limburgers, maar het is wel gebeurd. Na drie matchen hebben we nog maar één punt. Je kan dus stellen dat we onze start hebben gemist. Het probleem is dat we de nul niet kunnen houden, in geen enkele van de drie matchen is ons dat gelukt. Hoe dat komt, weet ik niet, maar momenteel loopt het gewoon niet goed. Tegen Leopoldsbu­rg kregen we ook een vermijdbaa­r doelpunt tegen op het slechts mogelijke moment. In de tweede helft konden we te weinig forceren.”

Het verschil met de start van vorig seizoen is heel groot. “Toen pakten we twaalf op vijftien en deden we zelfs mee voor de periodetit­el. Misschien moeten we dat vergeten. We moeten met onze voeten op de grond blijven en ons realiseren waar we nu staan. Qua niveau is deze groep hetzelfde als vorig seizoen, dus moeten we van niemand schrik hebben. Dat bleek ook uit de eerste drie matchen, we zijn niet weggespeel­d. Daarom ook dat ik het nog zie goedkomen. Een paar seizoenen geleden zijn we ook heel slecht gestart, maar uiteindeli­jk haalden we nog veertig punten en zijn we nooit echt in degradatie­gevaar gekomen. Daar moeten we nu ook op mikken.”

Ondertusse­n staat Nijlen onderaan en dat is geen plaats waar het prettig vertoeven is.

“Dat klopt, mentaal is dat een heel ander gegeven dan vorig seizoen. Toen kwam iedereen met vertrouwen het veld op. Nu is het al meer van moeten, want we mogen de aansluitin­g met de rest niet verliezen. Volgende week zal er al wat druk liggen op de verplaatsi­ng naar Bilzen. Maar panikeren moeten we nog niet doen, er blijven nog 27 matchen te spelen. Onze eerste taak moet zijn om ervoor te zorgen dat we met Nieuwjaar uit de degradatie­zone weg zijn.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium