Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een man meer was geen voordeel”

-

Twee heerlijke goals, daarna een uur lang met tien en toch kwam Termien op geen enkel moment in de problemen tegen Ternesse. “Deze partij was het levende bewijs dat het niet altijd een voordeel is om tegen tien te spelen”, aldus Ternesseco­ach Paul Degenaers.

“Vandaag klopte het cliché helemaal. Elf tegen tien is zeker niet altijd een voordeel. Daarbij gaan mijn felicitati­es uiteraard uit naar de thuisploeg, want een erg rustig Termien heeft ons gedecideer­d opgevangen. Daardoor waren we nooit echt in staat om uitgespeel­de kansen bij elkaar te voetballen.

Nochtans begon Ternesse goed aan de partij. Tot de goal van Jerome Kroonen, die een vrije trap van net buiten de zestien heerlijk in het kruis krulde, was de kampioen van Antwerpen de evenknie van de thuisploeg. Zelfs na de 2-0 van Jeunen kreeg Somers de kans om een uitschuive­r van Hustinx te verzilvere­n. Hij botste echter op goalie Bruno. Maar na de uitsluitin­g van Kroonen stokte de machine. Peter Smolders, die in de openingsfa­se paniek zaaide in Genkse rangen, bleef bij de rust binnen. “Omdat ik vond dat Peter gedurende twintig minuten onzichtbaa­r was, heb ik besloten om een tactische wissel door te voeren. We waren echter onvoldoend­e geduldig en te weinig secuur om de lokale afweer te ontmantele­n”, aldus Degenaers.

“Er kroop inderdaad een zekere laksheid in de ploeg”, aldus De Corte. “We waren misschien wel te zeker dat het zou loslopen, want eigenlijk moet je met een man meer in staat zijn om een dubbele achterstan­d op te halen. Maar tot aan mijn goal in de laatste speelminuu­t creëerden we nauwelijks doelkansen. Daarnaast werden we nu al voor de tweede week op rij benadeeld door de scheidsrec­hter. Dat is althans mijn persoonlij­k gevoel na de confrontat­ies met Wellen en Termien. Veel mijmeren heeft echter geen zin. We moeten nu keihard aan de bak want met dit team moeten we ons simpelweg kunnen handhaven.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium