Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Misschien wel goed dat nederlaag zo vroeg valt”

- GEERT FIERENS

Leider Lyra is zijn maximum aan punten kwijt. Een stug RC Mechelen lapte de Lierenaars een eerste nederlaag aan de broek, mede door een werelddoel­punt van Kevin Huysmans, miscommuni­catie bij de bezoekers en een rode kaart voor doelman Maes. “Misschien is het zelfs goed dat dit gebeurt. Nu is iedereen terug wakker”, sprak Lyraspeler Gwen Jacobs.

Lyra begon nochtans behoorlijk pittig aan de partij. “Het eerste halfuur hadden we de wedstrijd helemaal onder controle”, begon Lyra-spelers Gwen Jacobs zijn analyse. “Er was eigenlijk geen vuiltje aan de lucht, maar dan viel die wereldgoal van Huysmans. Al vind ik wel dat er sprake was van voorafgaan­d handspel bij dat doelpunt.”

Handspel of niet, Lyra was volledig uit het lood geslagen na die onverwacht­e tegengoal. “Door een foute communicat­ie slikten we op de koop toe kort voor de rust een tweede doelpunt.”

En als het tegenzit, zit het ook echt tegen. “Door de rode kaart van onze doelman vielen we vervolgens met tien man. Maar toch hebben we niet opgegeven. We scoorden de aansluitin­gstreffer en op het einde kon de 2-2 vallen, al had RC Mechelen ook nog een aantal kansen.”

Door de nederlaag is Lyra het maximum van de punten kwijt, na drie opeenvolge­nde zeges. “Maar we mogen deze nederlaag ook niet erger maken dan ze is”, gaat Jacobs verder. “Dit kan gebeuren, misschien is het zelfs goed dat het vroeg in het seizoen gebeurt. Nu is iedereen weer wakker, bij de les en is er het besef dat je niet zomaar wedstrijde­n kan winnen. Het is niet omdat we met het maximum naar hier kwamen, dat je jezelf onfeilbaar moet wanen. Niet dat we zo hautain voetbalden, maar niets komt vanzelf. Elke week opnieuw zullen we ons moeten bewijzen”, besluit Jacobs strijdvaar­dig.

 ?? FOTO GOYVAERTS/
GMAX AGENCY ?? Lyraspeler Gwen Jacobs (links) in een stevig duel met Sacha Fontaine.
FOTO GOYVAERTS/ GMAX AGENCY Lyraspeler Gwen Jacobs (links) in een stevig duel met Sacha Fontaine.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium