Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Getoond dat we elke ploeg kunnen verrassen”

-

Niet ’s Gravenweze­lSchilde, maar wel Brasschaat blijft na vier speeldagen foutloos op kop met twaalf op twaalf. Stijn Laenen en co hielden zaterdagav­ond de punten thuis tegen het sterrentea­m van Jens Van Loon en Jorg de Pooter.

Twaalf doelpunten gescoord en amper twee doelpunten tegen. Titelfavor­iet ’s Gravenweze­l-Schilde was de eerste drie speeldagen op de afspraak en zou ook Brasschaat wel eventjes inpakken, dacht iedereen. Niet dus. Een 2-1-zege voor de degradant uit eerste provincial­e en niet ’s Gravenweze­l-Schilde, maar wel Brasschaat zonder puntenverl­ies op kop. Stijn Laenen was de grote held bij de thuisploeg. Nota bene tegen zijn ex-club zorgde hij voor de winning goal. “En dan was het ook nog eens mijn eerste volledige wedstrijd na mijn enkelbless­ure. Dat je dan nog eens scoort en wint tegen je ex-club, dat maakt het helemaal af. ‘s Gravenweze­l-Schilde wordt toch als de grote titelfavor­iet gezien, terwijl wij toch slechts een outsider zijn. Maar kijk, wij kunnen elke ploeg verrassen. Iedereen bij ons was op de afspraak en uiteraard wou ook ik iets laten zijn tegen mijn ex-club. Des te mooier dat het dan ook lukt. Door de zege staan we nog altijd zonder puntenverl­ies op kop. We zijn de competitie dus prima gestart, het is nu aan ons om door te gaan op dit elan.”

Bij ’s Gravenweze­l-Schilde legde Tom Gilops, die het ook al opnam tegen zijn ex-club, zich neer bij de nederlaag. “Dit is erg zuur”, zegt Gilops. “Uiteraard kan je niet het hele seizoen elke wedstrijd winnen, maar we hadden wel gerekend op een twaalf op twaalf. En als we dan moeten verliezen, had ik het toch ook liever niet tegen mijn ex-club gezien. Maar goed, we waren gewoon te laks. Volgende zondag moeten we absoluut revanche nemen tegen Katelijne.”

WALTER PEERSMANS

 ?? FOTO KOEN
FASSEUR ?? Mathias Vervoort (links) van Brasschaat en Dario De Brauwere van ’s Gravenweze­lSchilde bikkelen om de bal. De thuisploeg pakte de zege in de derby en blijft zonder puntenverl­ies op kop.
FOTO KOEN FASSEUR Mathias Vervoort (links) van Brasschaat en Dario De Brauwere van ’s Gravenweze­lSchilde bikkelen om de bal. De thuisploeg pakte de zege in de derby en blijft zonder puntenverl­ies op kop.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium