Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We kunnen weer even wat rustiger ademhalen”

- WALTER PEERSMANS

De druk is van de ketel bij Turk Sport. De eerste zege van het seizoen is binnen voor de ploeg van Philippe Willemkens. Op het veld van Schoten won Turk Sport met 02. Schoten blijft na vier speeldagen nog steeds wachten op zijn eerste zege.

“De manier waarop was niet zo belangrijk, zolang we de zege maar pakten”, zegt Willemkens. “Wij moesten absoluut die eerste zege van het seizoen pakken. Die is nu binnen, we kunnen weer even wat rustiger ademhalen.”

Na de 0-2 voorsprong bij de rust leek Turk Sport halfweg al zijn schaapjes op het droge te hebben, maar Schoten kwam na de pauze toch nog enkele keren gevaarlijk opzetten.

Willemkens: “We hadden het toen moeilijk. Schoten gooide het in de tweede helft over een andere boeg met veel verre voorzetten. Puur op karakter. Maar uiteindeli­jk hielden we stand. We blijven het nu van week tot week bekijken. We moeten blijven groeien en de goede mentalitei­t tonen. Doen we dat, dan komen we er wel.”

Bij Schoten vond coach Yves Samoy het jammer dat zijn ploeg na de rust geen enkele van de vele kansen wist te verzilvere­n. “Voor rust gaven we twee doelpunten weg en na de rust hebben we zelfs twee loepzuiver­e kansen de nek omgewronge­n. We kwamen twee keer alleen voor doel. Zo wordt het natuurlijk moeilijk.”

En zo blijft Schoten met een één op twaalf helemaal onderin hangen. “Als onze aanvoerder Deleu er niet bij is, wordt het moeilijk. We zitten in de hoek waar de klappen vallen. We weten waar we voor staan. We kunnen alleen maar hard werken. De kentering zal vroeg of laat wel volgen dan.”

 ?? FOTO
TOM GOYVAERTS ?? Hakan Sener vorig seizoen aan de bal voor Turk Sport. De ploeg van coach Philippe Willemkens pakte op het veld van Schoten zijn eerste zege van het seizoen.
FOTO TOM GOYVAERTS Hakan Sener vorig seizoen aan de bal voor Turk Sport. De ploeg van coach Philippe Willemkens pakte op het veld van Schoten zijn eerste zege van het seizoen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium