Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Jong Kapellen moet hoofd buigen voor Achel

-

LIGA B

Kapellen Achel 03 Zoals verwacht moest het nieuwe, jonge Kapellen plooien voor de tweevoudig­e kampioen in Liga B. Aanvankeli­jk toonde het iets te veel respect, maar Kapellen eindigde op een hoopgevend­e manier de derde set. (spe)

SETSTANDEN: 1625, 1525, 2225.

Lendelede Zoersel 30 Zoersel had weinig te vertellen tegen een ploeg die al jaren de toon zet in de reeks. De bezoekers begonnen nog vol goede moed, maar moesten vanaf de tweede set hun meerdere erkennen in de thuisploeg. (spe)

SETSTANDEN: 2522, 2514, 2516.

1STE NATIONALE

Lint Haacht 32 Stuntwerk van Lint dat zich tegen een van de titelkandi­daten meteen van zijn beste kant liet zien. Drie sets lang was het verschil klein, waarna Lint via 16-10 in de vierde set overtuigen­d gelijk maakte. In de beslissend­e vijfde beurt lieten beide ploegen elkaar niet los. Bij de derde matchbal maakte Lint het af. (spe)

SETSTANDEN: 2025, 2521, 2225, 2517,

1715. Fixit Kalmthout – Herve Mortroux 32 Bij de thuisploeg kwam Christof Van Goethem de receptie versterken, maar misverstan­den in blok en verdedigin­g braken Fixit zuur op. In set twee viel alles in de juiste plooi en dankzij enkele geslaagde wissels boog Fixit in de slotfase van de derde beurt een kloof van drie punten om. Het moest evenwel wachten tot de vijfde set om met het kleinste verschil de zege op te strijken. (spe)

SETSTANDEN: 2325, 2512, 2725, 1925,

1614. Amigos Zoersel – Mendo Booischot 23 Felbevocht­en wedstrijd waarin de thuisploeg furieus begon. Amigos miste echter compleet zijn start in de tweede en de derde set. Het kon de opgelopen averij nog herstellen, maar in de slotfase moest het telkens weer de rol lossen. Via 15-10 dwong Amigos verdiend een beslissend­e vijfde set af. Daarin hielden beide ploegen elkaar in evenwicht tot 7-8. Dan sloeg Mendo de beslissend­e kloof naar 8-13. (spe)

SETSTANDEN: 2513, 2025, 2325, 2519.

1STE DIVISIE A

Hellvoc – LubbeekLeu­ven 30 Hellvoc heeft zijn ambities kracht bijgezet door een van de concurrent­en meteen een mokerslag toe te dienen. De thuisploeg greep de bezoekers van bij het startschot naar de keel en liet nooit meer los. In de tweede set was het verschil kleiner, maar dat lag vooral aan een reeks servicemis­sers. Als Hellvoc de foutenlast beperkte, was het heer en meester. (spe)

SETSTANDEN: 2516, 2520, 2516.

2DE DIVISIE B LeefdaalBe­rtem Geel Zwart Wijnegem 13 Prima opener voor Geel Zwart dat vorig jaar een moeizaam seizoen kende, maar nu over een ruimere kern beschikt. Op het veld van Leefdaal-Bertem, dat duidelijk nog niet klaar was, boekte het meteen een hoopgevend­e zege.

(spe)

SETSTANDEN: 1725, 1825, 2520, 2025.

FH Nijlen – TS Vilvoorde 30 Nijlen kon eenvoudig een vervolg breien aan de voorbereid­ing. De jonkies van de volleybals­chool konden op geen enkel front wedijveren met de thuisploeg. (spe)

SETSTANDEN: 2512, 2517, 2518.

Lint Haacht 30 Leuke binnenkome­r voor Lint, dat vorig seizoen via de eindronde promoveerd­e. De thuisploeg maakte het zichzelf nochtans moeilijk in de eerste set door een achttal servicemis­sers. Eens dat euvel verholpen, was Haacht geen partij meer. (spe)

SETSTANDEN: 2522, 2513, 2513.

Oxaco – HofstadeZe­mst 31 Nieuwkomer Oxaco liet zich in positieve zin opmerken. Tegen het hoger ingeschatt­e HofstadeZe­mst speelde het twee sets lang de pannen van het dak. Even moest de thuisploeg plooien onder de servicedru­k, maar in deel vier was Oxaco opnieuw aan zet. Dankzij een dubbele wissel kon het daarin 15-19 ombuigen in matchwinst. (spe)

SETSTANDEN: 2522, 2520, 1825, 2520.

VROUWEN

LIGA B

Farciennes Fixit Kalmthout 30 Verdienste­lijke partij van Fixit dat in de eerste set voortduren­d moest achtervolg­en. In deel tweede opende het met 0-3, een kloof die het bij de tweede technische time-out moest inleveren. Fixit volgde nog tot 21-20, maar dan duwde Farciennes door. Via 8-2 in de derde set waren de bezoekers snel uitgeteld. (spe)

SETSTANDEN: 2520, 2522, 2519.

Mendo Booischot Zoersel 13 Zoersel startte furieus. Het sloeg meteen een kloof van vijf punten, al vierde het iets te snel de teugels en moest het zich nog reppen om af te ronden. De bezoekers stoomden in set twee opnieuw vlot naar 8-14, die het rustig consolidee­rde. In de derde set lieten de bezoekers twee matchballe­n onbenut. Set vier was een doorslagje van set twee. (mabe) SETSTANDEN: 2628, 1825, 2725, 2025.

Zandhoven Retie 31 Moeizame zege voor een ambitieus Zandhoven, dat in de openingsse­t receptione­el haperde. De thuisploeg herpakte zich, maar kreeg in deel drie opnieuw geen vat op de gretige bezoekers. Al zwoegend zorgde ze toch voor 2-1. Retie maakte na 15-10 in de vierde beurt weer gelijk. Zandhoven bibberde en beefde, maar hield de drie punten nipt thuis.

(spe)

SETSTANDEN: 2225, 2517, 2624, 2523.

Beerse Lint 31 Nieuwkomer Lint deed goed mee in set één, maar miste efficiënti­e om het af te maken. De bezoekster­s ontfutseld­en dankzij sterk verdedigen­d werk de thuisploeg de tweede set. Maar toen de bezoekende receptie het liet afweten in sets drie en vier, kreeg Lint een stevige nederlaag te slikken.

(mabe)

SETSTANDEN: 2521, 1625, 2517, 2513.

2DE DIVISIE B

Volmar Ekeren Bouwel 03 Op de eerste speeldag stonden meteen twee nieuwkomer­s tegenover elkaar, maar de kampioen van eerste provincial­e kwam er deze keer niet aan te pas. Volmar kwam in elk onderdeel tekort.