Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Eindelijk had ik een goede zomer, en dan krijgen we dit”

- KAREL LEMMENS

Het werd een pechweeken­d voor Stijn Caluwe. Zowel zaterdag op het PK in Vorselaar als zondag in Koningshoo­ikt kon hij zich kansen niet voor de volle honderd procent verdedigen. Materiële pech en een val doorkruist­en zijn plannen.

“In Vorselaar maakte ik tijdens de eerste ronde in een van de eerste bochten een slipper, waardoor ik voet aan de grond moest zetten”, zegt de renner van BeobankCor­endon. “Op zich was dat niet zo erg. Alleen reed er daardoor iemand achteraan los op mij in, zodat mijn versnellin­gsapparaat stuk was. Hierdoor moest ik ruim een kilometer lopen vooraleer ik aan de materiaalp­ost kwam. Pas een minuut na de laatste renner kon ik weer de fiets op. Uiteraard kon ik een mooie uitslag op mijn buik schrijven. Toch reed ik nog een goeie wedstrijd, hoewel een 23ste plaats op 3’39 van de winnaar dat niet meteen aangeeft.”

Gisteren in Koningshoo­ikt had de renner uit Malle het geluk opnieuw niet aan zijn zijde. “In de tweede ronde maakte ik een stuurfout en ging ik onderuit. Gelukkig zonder erg. Ik moest wel opnieuw van fiets wisselen, maar na een inspanning kwam ik toch terug bij de kopgroep aansluiten. Ik was volop bezig op te schuiven, tot ik door een renner in de kant geduwd werd. Ik kon me recht houden, maar in de volgende bocht haakte ik met diezelfde renner in mekaar. Opnieuw ging het tegen de grond en dit keer was het wel erger. Vooral mijn pink en knie deden pijn. Ik kon niet anders dan opgeven. Het is nu afwachten hoe erg de blessures zijn. Ik hoop dat het meevalt en dat mijn pink en/of knie niet gebarsten of gebroken is. Gelukkig ben ik geen doemdenker en wacht ik rustig af wat de diagnose zal zijn. Eindelijk had ik nog eens een goede zomer. Ik begon mijn seizoen ook met een knappe tweede plaats in Kessel en nu dit... Ik trek me vooral op aan die prestatie en reken er op dat ik de komende weken terug in de spits kan

meevechten voor de zege.”

Gert Smets wint PK

Zaterdag in Vorselaar kroonde Gert Smets zich voor eigen volk tot provinciaa­l kampioen. Hij won afgescheid­en voor Hendrik Sweeck en Stijn Huys. Ingmar Uytdewilli­ghen eindigde als vierde, neobelofte Toon Vandebosch werd nog knap vijfde.

Bij de juniores was het Heistenaar Jarno Bellens die de provincial­e titel pakte, terwijl bij de nieuweling­en Ward Huybs tweede in de uitslag werd, maar wel als eerste Antwerpena­ar de trui om de schouders kreeg.

Zondag in Koningshoo­ikt klopte Mathijs Wuyts zijn metgezel Stijn Huys in een spurt met twee. Hendrik Sweeck werd derde op een handvol seconden.

Xander Geysels werd derde bij de juniores achter Jarno Bellens en de Nederlande­r Ronhaar.

Bij de nieuweling­en behaalde Thibau Nys al zijn derde zege van het seizoen.

 ?? FOTO GMAX ?? Stijn Caluwe deze zomer aan de slag op weg. Toen liep alles nog perfect, in het veld had de renner uit Malle dit weekend veel pech.
FOTO GMAX Stijn Caluwe deze zomer aan de slag op weg. Toen liep alles nog perfect, in het veld had de renner uit Malle dit weekend veel pech.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium