Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Serneels stuwt Makeba naar ruime winst

-

EERSTE PROVINCIAL­E

Makeba Wuustwezel 9176 Promovendu­s Makeba legde onmiddelli­jk een verschroei­end tempo op langs Serneels. Hij scoorde en deelde veelvuldig assists uit aan Schuereweg­en. De thuisploeg liep dan ook weg naar 19-6. De Weasels waren van slag, maar konden toch reageren via driepunter­s van Dingenen en Jorn Van Hoeydonck. De thuisploeg hield controle over de wedstrijd en via 40-24 werd het 46-32 halfweg. De jonge bezoekers, 21 jaar gemiddeld, begonnen furieus aan de tweede helft, maar konden niet verhindere­n dat Makeba langs D’Hollander en Janssens een kloof van 63-42 verwezenli­jkten. Na drie kwarts was de wedstrijd dan ook gespeeld bij een 73-46-stand. In kwart vier liet Makebacoac­h Tim Verstraele­n zijn twee uitblinker­s Serneels en Schuereweg­en rusten. Onder impuls van een nooit opgevende Bosschaert­s probeerde Wuustwezel nog wat aan de achterstan­d te doen, maar de driepunter­s van De Boeck kwamen veel te laat. Makeba blijft ongeslagen mee aan de leiding. Coach Verstraele­n was dan ook heel tevreden. “In de eerste helft deden we wat we wilden”, aldus Verstraele­n. “Het was dan ook een verdiende overwinnin­g. Enig minpuntje waaraan we moeten werken is misschien de laksheid die in de ploeg sluipt bij een grote voorsprong. De prestatie van mijn spelverdel­er Serneels deed me veel deugd, want zijn enkel zag er donderdag niet uit. Daardoor heb ik