Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Niet verwacht dat het zo vlot zou lopen”

-

Een fel gehavend FT Antwerpen, dat naast de geblesseer­den Hitou, Achahbar en Sababti op de valreep ook nog Nesen zag afhaken, stuurde EisdenDorp vrijdagavo­nd moeiteloos met zware 113cijfers terug naar Limburg.

De bezoekers kwamen na een counter nochtans al vrij snel 0-1 voor. Het duurde tot de tiende minuut vooraleer de Sinjoren die achterstan­d dankzij een doelpunt van El Makrini ongedaan konden maken. De thuisploeg ging rusten met een 3-1-bonus, maar echt overtuigen­d was de prestatie tot op dat moment niet.

“We misten in de eerste helft te veel kansen. We waren ook niet altijd bij de les in verdedigen­d opzicht. Misschien dat er door de vele afwezigen toch een beetje stress was voor die eerste thuiswedst­rijd”, aldus Yassine El Makrini. “Tijdens de rust gaf onze coach aan dat we in de tweede helft wat agressieve­r moesten spelen.”

Antwerpen slikte kort na de pauze wel onmiddelli­jk een te voorkomen doelpunt, maar blijkbaar was dat het signaal om enkele tandjes bij te steken. “We gingen aan een hoger tempo spelen en in enkele minuten tijd beslisten we de wedstrijd.”

El Makrini, Moussaoui en El Ghaadaoui zetten binnen de vijf minuten de beslissend­e 7-2 op het bord. “Het ging veel vlotter dan we hadden verwacht. Ik denk dat we hen in de beginfase van de tweede helft murw hebben gespeeld en dat ze de tol van het hoge tempo hebben betaald”, zegt El Makrini, die zelf al het goede dat hij tijdens de voorbereid­ing had getoond, bevestigde.

De 21-jarige belofte had met vier doelpunten een groot aandeel in de ruime zege van FT Antwerpen. “Ik ben vooral blij dat ik zoveel speelgeleg­enheid heb gekregen. Natuurlijk besef ik maar al te goed dat dit zal minderen als alle geblesseer­de sterkhoude­rs terugkeren.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium