Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De wereld is groot en mijn tijd is schaars” MODE

Van Noten signeert voor één keer in Antwerpen

-

Hij deed het alleen nog maar bij Barneys in New York en Joyce in Hong Kong. Maar zaterdag kwam Dries Van Noten ook in thuisstad Antwerpen voor één keer eens in de openbaarhe­id. In boekhandel Copyright signeerde hij een flinke stapel exemplaren van 1100, een boek dat zijn honderd modeshows documentee­rt.

De signeerses­sie bij Copyright zorgde voor een lange rij, en sommige liefhebber­s kwamen van ver. De Duits-Russische Olga Stock bijvoorbee­ld heeft 250 kilometer in de benen om er bij te kunnen zijn. Zij trakteert de ontwerper op een boeket bloemen. “Fantastisc­h lief”, reageert Van Noten. “Fijn om te zien dat er zoveel mensen naar hier zijn afgezakt. Je kan nog de mooiste kleren maken: als niemand ze wil dragen, heb je een probleem.”

Dat hij nu pas signeert in zijn thuisstad, wijt de ontwerper aan zijn drukke tijdschema. “De wereld is groot en ik moet mijn tijd verdelen tussen steden als Parijs, Londen, Tokio en Hong Kong. Ook nu is mijn tijd schaars. Ik ben volop bezig aan show 102. Morgen moet de collectie af zijn.”

1-100 overloopt zijn honderd eerste shows. “Ik hoop uiteraard dat er nog eens honderd Dries Van Noten-shows komen. De vijftigste show – toen de modellen over de dinertafel liepen – was uiteraard bijzonder, maar het zijn niet altijd de meest opvallende shows die het belangrijk­ste waren op creatief vlak. Ik kan me alleszins ieder défilé nog herinneren alsof het gisteren was. Sowieso wil ik mezelf en mijn klanten blijven verrassen.”

Hilde Peleman en Johan Boeykens van Copyright zijn uiteraard in de wolken. Speciaal voor de gelegenhei­d hebben ze een enorme ruiker dahlia’s in de etalage gezet, want het is algemeen bekend dat de ontwerper ontzettend van bloemen houdt. “Hij komt hier regelmatig langs, en dan doet hij wel eens een babbeltje. Ik had er altijd al van gedroomd dat hij hier ooit zou signeren. Ik was dus heel verrast toen hij dat zelf aanbood”, zegt Peleman.

Alles van Dries Van Noten

Veel liefhebber­s in de rij zijn volledig gekleed in Dries Van Noten. “Alleen in zijn kleren voel ik me volledig”, zegt Olga Stock lichtjes geëmotione­erd. “Ik adoreer hem en ben verliefd op zijn collecties. Hij is voor mij de enige échte artiest die nog in leven is. Vandaag is een zeer bijzondere dag voor mij, want het is de eerste keer dat ik hem ontmoet. Ja, ik kom van Düsseldorf, maar geen afstand is te ver voor Dries. Zelfs vanuit Moskou zou ik de

trip naar Antwerpen overwegen.” De Antwerpse Brigitte Delmelle moest van minder ver komen. Zij was als tweede aan de beurt voor de signeerses­sie. “Ik ben fan sinds 1992”, zegt ze. “De kleding van Dries Van Noten is prachtig én comfortabe­l. Bovendien is het een beleefde, vriendelij­ke man die altijd bedeesd glimlacht als ik hem tegenkom.” En ze toont nog eens trots de krabbel in haar boek: “Voor Brigitte Delmelle, klant nr. 300325, sinds ‘92”.

 ??  ??
 ??  ?? Brigitte kan het nauwelijks geloven: Dries Van Noten die haar exemplaar van zijn boek signeert!
Brigitte kan het nauwelijks geloven: Dries Van Noten die haar exemplaar van zijn boek signeert!
 ??  ?? De DuitsRussi­sche Olga heeft bloemen meegebrach­t voor Van Noten: “Ik adoreer hem.”
De DuitsRussi­sche Olga heeft bloemen meegebrach­t voor Van Noten: “Ik adoreer hem.”
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium