Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik dacht eerst dat het een dolfijn was”

- (tlb)

De Vlaamse Catherine Vissers (28) is wereldnieu­ws sinds ze maandagavo­nd aan de dood ontsnapte op een strand aan de westkust van Australië.

Vissers werd tijdens het surfen aangevalle­n door een 3,5 meter lange witte haai die zijn tanden in haar surfplank zette en haar omhoog gooide. Ze bleef als bij wonder ongedeerd. “Ik heb er niets van gezien. Ik dacht dat het een stomme dolfijn was die me van mijn surfplank duwde”, zegt ze.

Het incident vond maandagavo­nd plaats rond zes uur, toen Catherine ging surfen aan het strand van North Point. Vissers werd de lucht in gekatapult­eerd, maar werd niet gebeten. Ze kon zichzelf in veiligheid brengen door naar de rotsen aan de kust te zwemmen. In 2013 werd op dezelfde surfplek nog een man doodgebete­n door een haai.

In shock

Paul Vissers uit Kapelle-op-den-Bos, de vader van Catherine, had gisteren contact met zijn dochter. “Ze zei dat ze dat beest zelf nooit gezien had, daarvoor ging het veel te snel.”

Kort na het dramatisch­e ongeval was ze wel in shock. “Ze rilde van emotie”, zegt de Australisc­he getuige Tom Van Beem. “Het is een wonder dat ze niet gewond raakte.”

Vijf jaar in Australië

“Dinsdag ben ik alweer gaan werken”, zegt Catherine zelf. “Ik ga gewoon de draad weer oppikken.”

De Vlaamse woont al meer dan vijf jaar in Australië. Ze volgt er een opleiding van twee jaar om kok te worden in het stadje Margaret River. Of ze nu nog gaat surfen? “Ik heb haar dat ook gevraagd”, zegt haar vader Hans. “Ze zei: ‘Ach pa, ik ben nu al eens aangevalle­n. De kans dat een haai het nu nog eens op me gemunt heeft is toch wel miniem.’”

 ?? FOTO RR ?? Catherine Vissers (midden): “Ik ben alweer gaan werken. Ik ga gewoon de draad weer oppikken.”
FOTO RR Catherine Vissers (midden): “Ik ben alweer gaan werken. Ik ga gewoon de draad weer oppikken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium