Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Te koop: penthouse voor 2,6 miljoen euro

Project Leopold moet klaar zijn in mei 2018

- PATRICK VAN DE PERRE www.immpact.be.

Een zwembad, een hamam, een enorme daktuin en een penthouse van 350 vierkante meter. Dat is het pronkstuk van een nieuwbouwp­roject in de Henri Van Heurckstra­at. Aan de penthouse hangt een prijskaart­je van 2,6 miljoen euro. En het is nog niet verkocht.

Project Leopold van vastgoedon­twikkelaar Immpact wordt gebouwd op de gronden waar decennia geleden een ijspiste was gevestigd. Later deed het gebouw vooral dienst als parkeergar­age.

Aan de Henri Van Heurckstra­at, tussen de Leopoldstr­aat en het Blauwtoren­plein, komen 12 eengezinsw­oningen, 8 penthouses en 73 appartemen­ten op een terrein van ongeveer 6.000 vierkante meter. Die oppervlakt­e staat gelijk aan een voetbalvel­d.

“De luxueuze penthouse op het dak van het gebouw is onze blikvanger. We merken dat er ook in Antwerpen vraag is naar woningen in deze prijs- klasse. De doelgroep is, gezien de prijs, uiteraard klein. Maar hij is er wel”, zegt de commerciee­l directeur van Immpact, Stefan Willaert.

“Redelijke prijs in vergelijki­ng met buitenland”

Van de overige, ‘kleinere’, penthouses is ondertusse­n de helft verkocht. Daarvoor moet de nieu- we eigenaar een bedrag tussen de 800.000 en iets meer dan een miljoen euro betalen. “In vergelijki­ng met het buitenland zijn dit redelijke prijzen. In een stad als Amsterdam betaal je dergelijk bedrag tegenwoord­ig voor een gewoon appartemen­t. En in steden zoals Londen en Parijs vliegen de vastgoedpr­ijzen helemaal omhoog”, gaat Stefan Willaert verder.

Dinsdag werd op de site een meiboom geplant. Dat is een oude traditie in de bouwwereld. “De boom, die 6 meter groot is, zal tijdelijk op de daktuin van het penthouse staan. Nadien wordt hij geplant in de binnentuin op straatnive­au”, zegt Stefan Willaert.

Ondergrond­s komt er een parkeergar­age voor de bewoners. Nog een niveau lager komt er een publieke parkeergar­age.

Project Leopold moet in mei van volgend jaar volledig klaar zijn.

 ?? FOTO IMMPACT ?? Een penthouse met zwembad en hamam. Voor 2,6 miljoen euro bent u eigenaar.
FOTO IMMPACT Een penthouse met zwembad en hamam. Voor 2,6 miljoen euro bent u eigenaar.
 ?? FOTO WIM HENDRIX ?? Op de daktuin van de penthouse werd een meiboom geplant.
FOTO WIM HENDRIX Op de daktuin van de penthouse werd een meiboom geplant.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium