Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Hoogdagen voor meer dan 150.000 modefans

Antwerp Fashion Weekend nog groter met 160 mannequins en expo

- REBECCA VAN REMOORTERE

Na een succesvoll­e eerste editie is het Antwerp Fashion Weekend deze week terug. Vorig jaar liep het bezoekersa­antal op tot 150.000 modebewust­e aanwezigen, dit jaar wordt het weekend nog grootser aangepakt en start de programmat­ie vandaag al.

Meer dan honderd winkels in de stad tonen dit weekend hun nieuwe wintercoll­ectie op het tweede Antwerp Fashion Weekend. “De verkoopcij­fers van onze deelnemend­e winkels bij de eerste editie waren goed en het bezoekersa­antal van meer dan 150.000 maakte het een topweekend. Het leek ons dus niet meer dan normaal om het evenement te herhalen. Deze editie kunnen we rekenen op extra steun van het district Antwerpen en logistieke ondersteun­ing door stad Antwerpen”, zegt Nico Volckeryck van Antwerp Retail Shopping Promotion vzw, de organisati­e achter het Antwerp Fashion Weekend.

Zeven openluchtp­odia

Het evenement wordt dan ook groter dan vorig jaar. “Er komen zeven openluchtp­odia verspreid over het winkelgebi­ed op de Tenierspla­ats, de Meir aan de Wapper en aan het standbeeld de Hand, de Jezusstraa­t, de Lombardenv­est, de Nationales­traat en de Kammenstra­at. Daar zullen in totaal 160 mannequins de wintermode tonen in een modeshow. Die shows starten zaterdag en zondag om 13, 15 en 17u.”

Naast profession­ele mannequins krijgen ook beginnende modellen een plaats. De Meircatwal­k krijgt een eigen stek, op de Wapper. De kinderen die deelnamen aan een eerdere casting daarvoor krijgen hun eigen show in de Jezusstraa­t op zowel zaterdag als op zondag. Ze krijgen ook een reis naar Parijs aangeboden door Models On Stage en een ‘Cadeaubon Antwerpen’.

Nog voor het Antwerp Fashion Weekend opent Designers Against AIDS een pop-up shop in Mercado op de Groenplaat­s, waar de beste stukken uit de Designers for Charity online store te koop aangeboden worden voor het goede doel. “In de winkel vind je designerst­ukken, samples en speciale ontwerpen uit samenwerki­ngen met merken zoals H&M, Essentiel, Playboy, JBC, Delvaux en Marc Jacobs, maar ook fairtrade biokatoene­n T-shirts, ondergoed en nachtkledi­j, allemaal speciaal ontworpen voor Designers Against AIDS.”

Modestad

Voor wie niet kan wachten, start het Antwerp Fashion weekend eigenlijk vanavond al met een tentoonste­lling over juweelontw­erp in het Antwerp Central Hostel vanaf 18u. De laatstejaa­rsstudente­n van de Koninklijk­e Academie voor Schone Kunsten stellen er hun creaties voor. Die expo loopt nog tot 1 oktober.

“Met tal van mode- en shoppingev­enementen zetten we Antwerpen nog meer in de kijker als creatieve en ondernemen­de modestad. In combinatie met de winkelzond­ag wordt het een absoluut topweekend”, zegt schepen van Middenstan­d Koen Kennis (N-VA).

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Blikvanger vorig jaar: de catwalk op de Meir. Die verhuist nu naar de Wapper.
FOTO JAN VAN DER PERRE Blikvanger vorig jaar: de catwalk op de Meir. Die verhuist nu naar de Wapper.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium