Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Heel het dorp speelt Konfijt

-

De derde editie van Konfijt vindt half in huis plaats, half op straat. Op het programma staan culinaire hoogstandj­es en gewone hamburgers naast jong muzikaal talent en een hippe zeventiger.

Het tweejaarli­jks ‘Food & Music Festival’ Konfijt betrekt heel het dorp bij de festivitei­ten. Want het speelt zich af in de halfopen ruimte van de afgesloten Appelkant– straat, in en rond restaurant De Schone van Boskoop, Blue Bird Art Gallery ernaast en decorateli­er C19. “Geert Crollet maakt van zijn atelier een concertzaa­l”, zegt mede-organisato­r Tom Adriaensen. “In de tent voor het gebouw kan je kookdemons­traties en workshops volgen. Aan de overzijde van de straat staat ook een tent voor de Blue Art Gallery. In het kunstenaar­satelier erachter komt een kleiner podium voor akoestisch­e optredens en tafelgespr­ekken.”

Die tafelgespr­ekken worden gehouden door Cathérine Vandoorne, Radio 2-presentatr­ice bij De

Madammen. Zij heeft onder meer een dubbelgesp­rek met sterrenche­f en bezieler van The North Sea Chefs Filip Claeys van De Jonkman in Brugge en Hendrik Dierendonc­k, een slager die stelt dat je minder maar beter vlees moet eten. “Het thema dit jaar is

Surf and Turf, een Amerikaans­e term voor de combinatie van vis en vlees op één bord”, zegt Wouter Keersmaeke­rs, een van de bezielers van Konfijt. Hapjes van de- ze chefs of van bijvoorbee­ld Wim Lybaert betaal je 6 euro.

“Wie geen 22 euro entree betaalt, kan toch van streetfood genieten, door onze chefs bereid”, zegt Tom Adriaensen.

André Brasseur

Wat muziek betreft kon Konfijt de befaamde organist André Brasseur strikken, een zeventiger die recent weer hip werd en op Pukkelpop speelde. Dieter von Deurne en The Politics brengen garagerock. Témé Tan schreef onder meer een nummer voor Fifa 2016. Verder komen ook Dries, Bert Dockx en Tin Fingers. En Jan De Smet verzorgt een solo-optreden met liedjes die alle te maken hebben met eten.

Konfijt Food & Music Festival, zondag 29 oktober, van 12u tot 24u, Appelkants­traat Boechout.

 ?? FOTO WALTER SAENEN ?? Enkele vrijwillig­ers van Konfijt.
FOTO WALTER SAENEN Enkele vrijwillig­ers van Konfijt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium