Gazet van Antwerpen Stad en Rand

‘Ruis’ zoekt jongeren met hart voor cultuur

- (evw) www.ruisantwer­pen.be. Mailadres: ruis@stad.antwerpen.be

Om meer jongeren naar haar ontmoeting­scentra, cultuurcen­tra en bibliothek­en te trekken, lanceert de stad een nieuwe jongerenwe­rking onder de naam ‘Ruis’.

“We merken dat jongeren ons lokaal cultuurbel­eid eigenlijk niet zo goed kennen”, vertelt projectmed­ewerkster Laura Wouters van het district Antwerpen. “Om daar iets aan te veranderen, willen we met een aantal jongeren op zoek gaan naar hoe dat komt.”

“Allereerst willen we hen zelf onderdompe­len in ons aanbod. Vervolgens willen we samen met hen kijken naar wat er ontbreekt in de programmat­ie en gaan we samen acties en activiteit­en bedenken. Verder gaan we op zoek naar nieuwe manieren om hun collega-jongeren warm te maken voor de vele concerten, theatervoo­rstellinge­n enzovoort via verschille­nde kanalen. Want we hebben het idee dat deze doelgroep op andere manieren wil worden aangesprok­en.”

Gratis tickets

Nog tot en met 12 oktober kunnen geïnteress­eerden tussen 16 en 26 jaar met een hart voor cultuur zich hiervoor opgeven. “We vragen enkel dat ze ons een mailtje sturen met daarin kort hun motivatie. Nadien nodigen we hen uit voor een gesprek om op 28 oktober van start te gaan. Wie wil deelnemen, vragen we om minstens een dag per maand voor ons vrij te maken, van oktober tot juli. In de plaats krijg je de kans om je netwerk uit te bouwen, kun je gratis deelnemen aan tal van workshops en krijg je ook heel wat gratis tickets voor voorstelli­ngen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium