Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Geen straf voor Sa Pinto

Coach mag tegen Anderlecht toch op bank postvatten

- (bfa)

Standardtr­ainer Ricardo Sa Pinto wordt niet extra gestraft voor zijn uitsluitin­g tegen Lokeren. De excentriek­e Portugees rende het veld op nadat zijn ploeg in de slotsecond­en de 2-1 had gemaakt en werd vervolgens door scheidsrec­hter Vertenten naar de tribune gestuurd. Aanvankeli­jk legde het Bondsparke­t hem één match schorsing op. “Sa Pinto was al twee keer eerder door de arbitrage aangesprok­en omdat hij de neutrale zone had verlaten en na zijn uitsluitin­g bleef hij nog enkele seconden op het veld om instructie­s aan zijn spelers te geven”, zei de aanklager.

Pierre Locht, juridisch directeur van de Luikenaars, wees echter op soortgelij­ke gevallen met andere trainers (van Vanhaezebr­ouck tot Mazzu). Standard werd gehoord en de Geschillen­commissie toonde zich milder. Ze houdt het bij een boete van 400 euro, waardoor Sa Pinto er zondag op Anderlecht gewoon bij is.

Voor keeperstra­iner Ricardo Pereira geldt overigens hetzelfde. Enkel T2 Rui Mota moet het duel met Anderlecht aan zich laten voorbijgaa­n. Mota had nog één duel voorwaarde­lijk staan van de wedstrijd tegen STVV.

De Rouches kunnen in het Astridpark geen beroep doen op middenveld­er Carlinhos. De Braziliaan trapte in het duel met Lokeren na op Tom De Sutter en werd met rood uitgeslote­n. De Geschillen­commissie legde hem een schorsing van twee duels (waarvan een voorwaarde­lijk) op.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Sao Pinto: ver uit de neutrale zone om met zijn spelers de zegetreffe­r tegen Lokeren te vieren.
FOTO PHOTO NEWS Sao Pinto: ver uit de neutrale zone om met zijn spelers de zegetreffe­r tegen Lokeren te vieren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium