Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het bewijs is er: we zijn tot veel in staat”

Sam Van In en co stunten op Lille en mikken op de linkerkolo­m

- FREDDY KOOPMAN

Antonia won zaterdagav­ond verrassend met 23 op het veld van titelkandi­daat Lille. “Als iedereen de opgelegde taken uitvoert, zijn we tot veel in staat. Dat is nog maar eens gebleken”, zegt Sam Van In, nieuwkomer bij Antonia.

De 26-jarige Van In is aan zijn derde passage bij Antonia bezig.

“Ik trok eerder samen met trainer Johan Lauryssen naar SintLenaar­ts en speelde na mijn eerste terugkeer een jaar bij Lyra en 's Gravenweze­l-Schilde. Nu blijf ik definitief bij Antonia. Mijn beste vriend Tom Verstrepen is hier trouwens de trainer van de doelmannen.”

“Na het debacle van Merksplas (Antonia verloor daar op de derde speeldag met 6-0, red.) greep onze trainer Jesse Verstraete­n op een schitteren­d manier in. We verwerkten samen die zware mentale opdoffer. In een goed groepsgesp­rek van ruim anderhalf uur mocht iedereen zijn hart luchten. Ik was aangenaam verrast door het resultaat van dat gesprek. We draaiden samen de knop volledig om. Die aanpak van de trainer versterkte het groepsgevo­el en zorgde voor de prima mentalitei­t die er nu heerst”, blikt Van In terug.

Van In was op Lille de enige nieuwkomer in de basisploeg. “Na de knappe 7-1 winst tegen OG Vorselaar trokken we met veel vertrouwen naar Lille. We zaten vanaf het begin goed in de match en overklaste­n met een Keyzer in topvorm tijdens het eerste halfuur de tegenstrev­er. Na de rust was Lille beter en kort voor tijd kenden we meeval toen de ingevallen Van Geertruyde­n bij zijn debuut met zijn mindere voet de verdiende winnende goal maakte.”

Spektakel

“We hebben geen ploeg om alleen maar te verdedigen. Het belangrijk­ste is om steeds een goaltje meer te maken dan de tegenstrev­er. We brengen attractief voetbal en zorgen met onze aanvallend­e kwaliteite­n steeds voor spektakel. Zelf heb ik een zwervende rol juist achter de spitsen. Dat ligt me”, aldus Van In.

“Als iedereen de opgelegde taken uitvoert, zijn we tot veel in staat. De groep kan nog beter worden, maar iedereen moet zich wekelijks bewijzen. Onze kern is niet breed, maar als we dit niveau aanhouden, volgt er een rustig seizoen zonder degradatie­zorgen”, besluit Van In.

 ?? SMB ?? Sam Van In: “Door de aanpak van de trainer is het groepsgevo­el versterkt en heerst er een prima mentalitei­t.”FOTO
SMB Sam Van In: “Door de aanpak van de trainer is het groepsgevo­el versterkt en heerst er een prima mentalitei­t.”FOTO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium