Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Basisplaat­s is persoonlij­ke opsteker"

Paul Heylen is na knieoperat­ie speelklaar

- (fko)

Kontich won zaterdagav­ond met 21 van Heikant, maar het meest verrassend­e was allicht dat Paul Heylen tegen de ploeg uit Berlaar aan de aftrap verscheen. “De trainer koos ervoor om niet heel de ploeg te veranderen. We speelden geen goede match, maar we wonnen toch verdiend”, aldus Heylen.

De 30-jarige verdediger was ruim drie maanden buiten strijd met een knieblessu­re.

“Ik viel vorig seizoen, net voor de kampioenen­match van Kontich, uit met een kraakbeenl­etsel aan de knie. De operatie verliep succesvol, maar ik moest bang afwachten of er niet te veel botoedeem (vochtophop­ing, red.) was. Ik hernam pas drie weken geleden de training en deed in twee wedstrijde­n met de B-ploeg matchritme op. De trainer vroeg me of ik klaar was om de zieke Duarte Arjonas te vervangen. Hij vond deze optie beter dan dat hij de hele ploeg moest herschikke­n. Ik was blij om terug in het eerste elftal te kunnen voetballen. Die basisplaat­s was een leuke persoonlij­ke opsteker”, blikt Heylen terug.

Heylen vierde zijn terugkeer meteen met een overwinnin­g.

“We speelden geen goede match, maar wonnen toch verdiend. We combineerd­en niet rustig genoeg en er zat te veel afval in ons spel. Door de slechte controles leden we veel balverlies en dat zorgde onnodig voor paniek”, vindt Heylen.

“Als nieuwkomer in eerste provincial­e kennen we met tien op vijftien een prima start. Ik denk dat het in deze reeks op alle vlakken lang spannend zal blijven. Ons eerste doel is om snel het behoud te verzekeren. Als dat is gelukt, mogen we ambitieuze­r zijn en naar de linkerkolo­m lonken”, besluit Heylen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium