Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Onze winst was eerder gevleid”

Doelman Tom Van Aelst wint van ploeg waar zijn zoontje speelt en zijn vader en broer sportieve functies uitoefenen

- JOHAN PEETERS

Vorig seizoen ging Schelle nog onderuit op het veld van Hove in de beslissend­e wedstrijd van de eindronde. Als beste verliezer in die eindronde mocht het toch nog mee naar derde. Dweekend stonden beide ploegen opnieuw tegenover elkaar. Schelle nam revanche voor die verloren finale door met 03 te winnen, onder meer dankzij een sterke prestatie van doelman Tom Van Aelst. Door de zege kan Schelle met tien op vijftien op een uitstekend­e start terugkijke­n.

Zelf is Tom Van Aelst bescheiden over zijn prestatie, maar hij had zeker zijn aandeel in de 0-3 overwinnin­g van Schelle.

“Als doelman sta ik er om ballen te pakken”, aldus Van Aelst. “Ik kreeg wel wat werk op te knappen, want we speelden niet meteen onze beste wedstrijd. De zege was eerder gevleid. Hove kreeg de beste kansen, maar op het einde telt alleen de uitslag. Na de verloren finale van vorig seizoen was iedereen na afloop opgelucht dat we eens hadden kunnen winnen van Hove. In het verleden werd er eigenlijk nooit een resultaat gehaald en het leek wel alsof Hove het zwarte beest was voor ons.”

Tom Van Aelst ruilde in het tussenseiz­oen Rochus Deurne voor een doelmannen­bestaan in de Rupelstree­k.

“Ik kon in Deurne blijven, maar ik voelde dat het misschien beter was om andere oorden op te zoeken. Ik heb bij Rochus op een mooie manier afscheid kunnen nemen. Ik kom daar nog graag terug, maar nu telt Schelle. Ik krijg de kans om als eerste doelman aan te treden en ik ben bij een prachtige club terechtgek­omen. Alles voelt erg warm aan, de club is goed gestructur­eerd en ook de accommodat­ies zijn top met onder meer een kunstgrasv­eld.”

Op Hove was het veld niet meteen een bondgenoot van Schelle.

“We konden daar niet ons voetbal brengen en dat speelde toch in ons nadeel. We proberen altijd verzorgd en aanvallend te voetballen, maar dat lukte niet. Dan is het leuk dat we toch met de drie punten aan de haal gingen. Zeker ook omdat ik wat mensen bij Hove ken. Mijn vader is er TVJO en trainer van de vrouwen, mijn broer is sportief raadgever en mijn zoontje speelt er.

Ik hoop in de eerste plaats dat Schelle zich kan redden, maar Hove mag er wat mij betreft ook zeker in blijven.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Tom Van Aelst.
FOTO TOM GOYVAERTS Tom Van Aelst.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium