Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We kunnen de topploegen aan”

-

Ook in de derde thuiswedst­rijd van het seizoen kon RVC Hoboken de drie punten pakken. En hoe? De Visputters kenden geen genade met het tot dan met het maximum van de punten aan de leiding pronkende Brasschaat. 40 werd het.

“Een aantal spelers was vorige week gaan kijken naar Brasschaat dat toen ’s Gravenweze­l-Schilde met 2-1 klopte. We wisten dus dat we een sterke tegenstrev­er voorgescho­teld kregen. Dat gaf ons misschien nog wat extra motivatie waardoor we uitstekend aan de wedstrijd begonnen”, vertelt Yorick Libot, die één van de vier doelpunten scoorde.

“We kwamen vroeg op voorsprong, maar vergaten het daarna af te maken. We kregen nog een aantal kansen, maar het bleef 1-0 en zo konden we ons in de tweede helft aan een offensief van Brasschaat verwachten. We wisten dat Brasschaat scherp uit de kleedkamer zou komen en dat gebeurde ook. De lat bracht redding voor ons, maar daarna scoorden we een tweede doelpunt en toen een speler van hen na een ware aanslag met rood van het veld moest, was de match gespeeld.”

Met twaalf op vijftien komt Hoboken nu op gelijke hoogte van Brasschaat en deelt het de tweede plaats.

“We hebben een uitstekend­e start genomen en speelden toch al tegen een aantal ploegen die bovenaan worden verwacht. Aanvankeli­jk hebben we ons nederig opgesteld, maar we merken dat we de topploegen aankunnen. Al blijven we in de eerste plaats wel voor een zo snel mogelijke redding gaan.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium