Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een plaats in de top vijf zit er nog steeds in”

-

Ali Tahirovic deed het opnieuw. Na de gelijkmake­r tegen Zandvliet, sleepte hij ook tegen Lentezon Beerse een punt uit de brand met een doelpunt diep in blessureti­jd. Met vier gelijke spelen in vijf wedstrijde­n schiet Merksem er echter niet veel mee op.

“Of ik ook voor de blessureti­jd kan scoren? Die vraag is me nog gesteld”, lacht ex-Lyraspeler Ali Tahirovic. “Als ik kon kiezen, zou ik graag eens vroeger scoren. We creëren wel genoeg kansen, maar de bal wil er niet altijd in. Lentezon kwam op voorsprong met een strafschop die volgens mij onterecht was. We hebben daarna veel wilskracht getoond. In de slotsecond­en anticipeer­de ik op een bal die een verdediger van Lentezon weg kopte. Ik was het snelst op de bal en nam hem in één tijd op de slof. De moeilijkst­e kans maakte ik wel af.”

“Dat we er elke week in slagen om in de slotfase een achterstan­d om te buigen in een gelijkspel, spreekt voor onze fysieke paraatheid. Daar werken we ook hard aan.”

“Na het zoveelste gelijkspel hebben we nu slechts vier op vijftien. Jammer, want in de meeste matchen zijn we baas. We vergeten het alleen af te maken. Maar we gaan met een goed gevoel naar zondag (tegen Turk Sport, red.). Als we eens kunnen winnen, zijn we vertrokken. Een plaats in de top vijf moet kunnen. Het seizoen is nog lang”, aldus de Merksemse spelmaker.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium