Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We ambiëren een rustig seizoen”

-

Rochus Deurneaanv­oerder Lorenz Voet had zondag met twee goals en een uitgelokte strafschop­fout een groot aandeel in de 13 zege van zijn ploeg op Bonheiden. Met tien op vijftien rolt het gepromovee­rde Rochus plots de top vijf binnen.

“Aan de rust stonden we 1-0 achter”, vertelt Voet. “In de tweede helft zijn we meteen sterk van start gegaan. Ik kwam door een steekbal van Backx in het strafschop­gebied en werd daar ten val gebracht door een tegenstrev­er. Goossens zette de penalty om. Wat later kwamen we hoog in balbezit nadat ik fel doorjaagde op een terugspeel­bal. De bal belandde terug bij mij en ik kon hem tussen de benen van de doelman in doel werken. Een paar minuten later kon Backx koppen na een stilstaand­e fase. De bal ging tussen de palen, maar ik verlengde alsnog van dichtbij en maakte zo mijn tweede doelpunt. Ik heb dus eigenlijk een goaltje afgesnoept van Thierry, maar dat is nu eenmaal het instinct van een goalgetter”, lacht de Deurnese aanvoerder.

“Ik zit nu aan drie rozen. Vorig jaar maakte ik zestien goals. Zoals altijd mik ik op een totaal van tussen de vijftien en twintig goals. Dat zal natuurlijk ook afhangen van de speelgeleg­enheid die ik krijg. Ik kom al wat op leeftijd en heb aan snelheid ingeboet. De coach geeft daarom de voorkeur aan jongere spelers. Die deden het al erg goed. Onze sterkte is dat we een competitie­ve groep met evenwaardi­ge spelers hebben. We ambiëren een rustig seizoen, maar ik geloof dat we ergens tussen de tiende en de vijfde plaats moeten kunnen eindigen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium