Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik heb nog nooit zo veel gescoord”

-

Antwerpen walste zaterdagav­ond met groot gemak over Bergen. Maar liefst vijfendert­ig keer moest de Henegouwse doelman zich gewonnen geven. Negen doelpunten kwamen van de hand van Greg Heirman. Bergen kwam veel tekort tegen een fysiek sterk Antwerpen, dat opnieuw voor het hoogst haalbare gaat.

Voor Greg Heirman was het de eerste keer dat hij in één wedstrijd in het eerste elftal zoveel keer kon scoren.

“Bij de jeugd heb ik dat al wel eens gedaan, maar dat kan je niet vergelijke­n met de hoogste klasse”, zegt Heirman, die trouwen lang kon nagenieten. “Eigenlijk was het een walk-over. Enerzijds kenden wij een prima voorbereid­ing op het nieuwe seizoen waardoor we fysiek zeer sterk staan. Anderzijds is Bergen door het verlies van enkele belangrijk­e spelers tijdens het tussenseiz­oen fel verzwakt aan de nieuwe competitie begonnen. Dat maakt dat wij optimaal gebruik konden maken van onze snelheid”, zegt Greg Heirman.

De Antwerpena­ars begonnen aan deze competitie met als doel een prijs te pakken.

“We moeten wel afwachten hoe Moeskroen en Doornik zich in het tussenseiz­oen hebben gedragen. Zij hebben zich wellicht versterkt.”

“Onze volgende wedstrijd spelen we op verplaatsi­ng bij Brussels. De Brusselaar­s spelen voorlopig nog in Mechelen. Zij wonnen zaterdag verrassend bij Kortrijk, dat toch ook geen onbeduiden­d ploegje is. Wij hebben al geoefend tegen Kortrijk en dat was geen gemakkelij­ke wedstrijd.”

“We moeten dus op onze hoede zijn voor Brussels”, voegt Heirman er nog aan toe.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium