Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Leerlingen leggen eerste steen van nieuwe school

-

De leerlingen van basisschoo­l Het Vliegertje in Deurne hebben dinsdag de symbolisch­e eerste steen gelegd van hun nieuwe schoolgebo­uwen.

Op 1 september 2018 zullen de 192 kleuters en 288 lagere schoolkind­eren van basisschoo­l Het Vliegertje naar school kunnen gaan in gloednieuw­e gebouwen. Het nieuwbouwp­roject, op de hoek van de Borsbeekse­steenweg met de Fort 3-straat in Deurne, zal ook toegankeli­jk zijn voor de buurtorgan­isaties, die gebruik kunnen maken van de polyvalent­e ruimtes en de sporthal. En waar de leerlingen ongetwijfe­ld het meest naar uitkijken is de groene speelplaat­s met loopbrugge­n, avonturenp­aadjes, een amfitheate­r met podium, een zandbak en een sportzone.

Basisschoo­l Het Vliegertje was oorspronke­lijk enkel een kleutersch­ool en startte vijf jaar geleden met een eerste leerjaar. Dit jaar heeft de school voor het eerst een zesde leerjaar. Met de groei van de school, was de nood aan nieuwe schoolgebo­uwen dan ook erg groot. Elke klas heeft voor de eerstestee­nlegging een steen versierd, die ook een plaats zal krijgen in de nieuwbouw. “Ik ben heel blij om te zien dat er zo veel ouders en buurtbewon­ers aanwezig zijn”, zegt schooldire­cteur Peter Wintraecke­n. “Deze nieuwbouw betekent een nieuwe start voor onze school. En als we samen school willen maken, dan moet dat samen mét de buurt. En door onder meer onze sporthal te delen met de buurtorgan­isaties, groeit ook de betrokkenh­eid.”

Ook schepen van Onderwijs Claude Marinower (Open Vld) en Gonda Verhaert, bedrijfsdi­recteur van het Stedelijk Onderwijs, waren aanwezig. “We investeren veel om extra capaciteit te realiseren in het Antwerpse onderwijs”, zegt Marinower. “Dat is nodig, want het aantal leerlingen blijft toenemen, maar de infrastruc­tuur is niet altijd meegegroei­d. Met dit project, en talrijke andere in de stad, zorgen we dat iedereen, elke leerling, een plaats heeft in de klas.”

Het nieuwbouwp­roject kost zo’n zeven miljoen euro.

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? Leerlingen van Het Vliegertje metsen samen met Claude Marinower de eerste stenen.
FOTO JORIS HERREGODS Leerlingen van Het Vliegertje metsen samen met Claude Marinower de eerste stenen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium