Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kleine zelfstandi­ge Phonedokte­r waagt zich tussen grote ketens op Meir

Yassin Mushtaq (29) opent met compagnon Phonedokte­r

-

Tussen de grote winkelkete­ns op de Meir opent dit weekend opnieuw een ‘kleine zelfstandi­ge’, de eerste in lange tijd. Phonedokte­r herstelt kapotte smartphone­s, tablets en laptops, en verkoopt techaccess­oires.

“Mensen staan op met hun smartphone en gaan ermee slapen. Technologi­e is geen hype, technologi­e blijft gaan. En wij gaan graag mee”, vertelt Yassin Mushtaq (29) over zijn business.

Zaterdag opent hij samen met zakenpartn­er Salim El Khababi (29), tegenover de Inno op de Meir, de Phonedokte­r. “Salim zal samen met een technicus instaan voor de herstellin­g van alle types gsm’s, smartphone­s, tablets en laptops”, zegt Yassin. “En ik hou mij bezig met de verkoop van tech-accessoire­s en -gadgets.”

Yassin kwam eerder toevallig in de verkoop terecht. “Ik heb een bachelordi­ploma in de criminolog­ie, maar vond daarin geen werk”, vertelt hij. “Ik heb dan een bowlingzaa­k uitgebaat en ben later filiaalman­ager bij Telenet geworden. Mijn keuze is fantastisc­h uitgedraai­d, de verkoop is een toffe, interessan­te wereld.”

Tijdens zijn tijd bij Telenet leerde Yassin Salim kennen. “Salim startte de Phonedokte­r in Kapellen, nadat hij weggetrokk­en was van de Turnhoutse­baan in Borgerhout. Dat was zijn beste beslissing ooit, want in Kapellen is zijn zaak kunnen uitgroeien tot het succes dat het nu is. Ik ben er dan ook heel graag mee ingestapt, en dankzij de sterke cijfers in Kapellen – ook die winkel blijft – kunnen we nu starten op de Meir. Niet evident, maar we geloven er allebei sterk in.”

“Anders dan bij andere hersteldie­nsten, werken wij met de originele stukken van Apple. Dat is te zien aan de prijs, maar het zorgt ervoor dat we met kwaliteit werken en dus twee jaar garantie kunnen geven. Dat zul je bij een doorsnee reparatied­ienst niet zien”, zegt Yassin.

De meest voorkomend­e herstellin­g? “Glas dat kapot is”, zegt Yassin. “Zoiets kunnen we heel snel herstellen, afhankelij­k van hoe druk het is. Acht op de tien reparaties kunnen we binnen de twee uur doen. Dan kunnen klanten eerst nog wat winkelen, iets gaan eten, drinken. Ook daarom is onze ligging perfect.”

Linda Cloots van de vzw Meir/ Beleef Antwerpen is blij met de komst van een ‘kleine zelfstandi­ge’, de eerste in lange tijd op de Meir. “De mensen van Princess en West-End zijn nog de ‘originele’ van vroeger, toen de Meir nog vol zelfstandi­gen zat. Maar na 2000 zijn die allemaal verdwenen en vervangen door de grote winkelkete­ns. De mensen van Phonedokte­r zijn dus nu de eerste nieuwe. Hopelijk zijn zij een succesvol voorbeeld en gaan we weer meer die kant op.”

 ?? FOTO DIRK KERSTENS ??
FOTO DIRK KERSTENS
 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? ‘Phonedokte­rs’ Yassin Mushtaq (l.) en Salim El Khababi in hun strak ingerichte winkel op de Meir.
FOTO DIRK KERSTENS ‘Phonedokte­rs’ Yassin Mushtaq (l.) en Salim El Khababi in hun strak ingerichte winkel op de Meir.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium