Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Met 20.000 uit de bol op StuDay

- (rvre)

StuDay is doorheen de jaren al een aantal keer van locatie veranderd. Gisteren streek het studentenf­eest voor het eerst neer in Park Spoor Noord. Het feit dat alles gratis was, maakte het feest compleet.

Dat er vandaag waarschijn­lijk heel wat studenten wakker worden met een kater zou wel eens het gevolg kunnen zijn van StuDay. De eerste week van het nieuwe academieja­ar komt daarmee tot een einde en het besef dat het opnieuw studeren geblazen is, sijpelt nu stilaan binnen. StuDay is een gratis feest voor alle Antwerpse studenten met naast optredens van onder meer Dvtch Norris en Discobaar A Moeder ook verschille­nde randactivi­teiten. Die werden dit jaar gebundeld in Park Spoor Noord, een locatiewis­sel waar de studenten niet allemaal even erg van wakker liggen. “De setting ziet er goed uit in het park, maar ik denk eigenlijk dat het voor de studenten niet uitmaakt waar StuDay plaatsvind­t. StuDay is elk jaar opnieuw het moment om andere studenten terug te zien en om nieuwe mensen te leren kennen en dat kan op elke locatie”, klinkt het bij Janneke Strijbos, student Secundair Onderwijs.

Sports Trophy

Sportopia was deze zomer een sportpretp­ark voor kinderen in het park, nu was de loods het strijdtone­el voor de StuDay Sports Trophy. Krachtpats­ers van verschille­nde studentenc­lubs namen het er tegen elkaar op in verschille­nde discipline­s. De praeses van holebiclub De Flamingo’s Mats Adriaensen komt net van de trampoline-uitdaging. Voor hem is StuDay vooral een dag van publicitei­t. “We delen kaartjes uit en hopen nieuwe leden aan te trekken voor onze club. Verder is het een dag van feest, leuke attracties en toffe mensen.”

Om 22u knalden de laatste beats door de speakers en trok menig student nog de stad in voor een van de afterparty’s.

 ?? FOTO JHS ?? De traditione­le afsluiter van de eerste academiewe­ek lokte heel wat volk naar Park Spoor Noord.
FOTO JHS De traditione­le afsluiter van de eerste academiewe­ek lokte heel wat volk naar Park Spoor Noord.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium