Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We geven je vrije tijd in ruil”

Fonteyne The Kitchen opent in Kammenstra­at en heeft dagelijks 150 bereidinge­n

-

Fonteyne The Kitchen is een nieuwe traiteur in de Kammenstra­at. “Ik wil geen fletse gerechten die op elkaar lijken”, zegt zaakvoerst­er Lucrèce Wellekens.

“Ik wil geen fletse gerechten maken, maar jummie”, drukt Lucrèce Wellekens zich wat plastisch uit. “Bereide gerechten missen dat vaak. Daarom gebruik ik veel kruiden. En er is keuze voor ieders smaak. Want we hebben dagelijks honderdvij­ftig verschille­nde bereidinge­n.”

Smaak, daar was het Lucrèce om te doen. Na haar studies besloot ze een zaak op te starten in Brussel, want als studente had ze haar Aalsters hart verpand aan de hoofdstad. “Ik begon een blote

kippen- en konijnenwi­nkel”, lacht ze. “Maar gaandeweg zijn we geevolueer­d naar bereidinge­n, zónder bewaarmidd­elen of kleurstoff­en. Gezond, evenwichti­g en smaakvol voeren de boventoon.”

De zaakvoerst­er, die dagelijks nog zelf gerechten uitwerkt, proeft en bijstuurt, heeft de microbe doorgegeve­n aan haar zonen. “De jongste moest voor school gedurende zes maanden een mini-ondernemin­g voeren. Hij had het goed op: hij wilde een Fonteyne-filiaal in Knokke.”

Antwerpse klanten aan zee

Het werd een succes. “Met veel Antwerpse klanten. Voordien vroegen onze klanten in Brussel om iets aan de kust te beginnen. In Knokke kregen we dan ineens dezelfde vragen van Antwerpse kustganger­s: ‘Kom toch naar ’t Stad’. Tot dertig telefoons per dag hebben we daarover gekregen”, zegt ze.

Na een jaar vond ze de huidige locatie in de Kammenstra­at. “De werking is zoals in Brussel. Om zes uur beginnen we met de bereidinge­n. Om overal dezelfde smaken te hebben, komen de basisberei­dingen uit het centrale atelier, maar in elke winkel wordt gebakken, gebraden, worden slaatjes, vis en groente bereid, noem maar op.”

Bij Fonteyne kan je als consument alle richtingen uit. Warme gerechten of slaatjes kan je meenemen of ter plekke opeten aan een van de massief houten tafels. Je waant je op een bank onder een boom. Wie Fonteyne in huis wil halen, kan één maaltijd kopen of een box voor een week. Voor 44 euro heb je daarin vijf verschille­nde gerechten, vers bereid en alleen maar op te warmen. “We zijn daarmee begonnen omdat koken tijd kost, veel tijd. Op deze manier geven we wat vrije tijd terug aan degene die thuis voor het eten instaat”, knipoogt Lucrèce.

JOHAN VAN BAELEN

Fonteyne The Kitchen, Kammenstra­at 30, open 7/7 van 1019u

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? Lucrèce Wellekens in haar nieuwe zaak.
FOTO JORIS HERREGODS Lucrèce Wellekens in haar nieuwe zaak.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium