Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Black Smoke viert verjaardag met The Jane

Eten pas na middernach­t op tafel

- (jvb)

Restaurant Black Smoke viert zijn eerste verjaardag op een prettig gestoorde manier met een nachtmaalt­ijd samen met het sterrenres­taurant The Jane.

“Wie hier al eerder kwam, weet dat we onze verjaardag nooit gewoon zouden vieren. Neen, het moest een uitdaging zijn”, steekt Kasper Stuart van wal. “Daarom dachten we aan een nachtsessi­e. In de zomer doen we tussen 2.200 en 2.300 couverts per week. Dus zullen we wel honderdtwi­ntig gasten vinden die om half één ’s nachts willen aanschuive­n.”

Dat zal geen doorslagje zijn van een diner in Black Smoke. Het vijfgangen­diner voor de verjaardag is een eerste van vier ‘after dark dinner tales’. De eerste is een speciale, waarin Kasper een duet speelt met Nick Bril van The Jane. “Die keuze is niet vergezocht. We zijn al langer bevriend. We zijn buren, maar bovenal zijn we beiden nachtraven die graag dj spelen. Maar eerst serveren we om beurten een gerecht, waarbij Nick toch ook onze houtskoolk­euken gebruikt. Het hoofdgerec­ht bereiden we samen, dat wordt een fusie van de twee keukens. De volgende middag houden we nog een verjaardag­sbrunch.”

Nog voor de verjaardag gaan Kasper en zijn crew in op de vraag van velen naar gadgets, naar bepaalde ingrediënt­en die goed smaakten of naar die leuke schort van de chef-kok. “Mijn team heeft zelf geposeerd voor de foto’s van onze producten in de folder. Alle spulletjes zijn hier te koop, maar

nooit of te never via een webwinkel”, aldus Kasper. Dat gaat van sauzen, oliën en kruiden over T-shirts tot keukenscho­rten. Grappig en een beetje op de grens is het babypakje met ‘My dad is the

real motherfuck­er around here’.

Maar het schetst de stijl.

Tickets à 111 euro voor de nachtsessi­e te koop op 10 oktober.

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? Kasper Stuart (links) en crew showen de shirts.
FOTO JORIS HERREGODS Kasper Stuart (links) en crew showen de shirts.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium