Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Champions League niet bereiken, dat zou zuur zijn”

Telenet Giants Antwerp op zijn hoede voor Poolse Rosa Radom

-

De deur openen naar de groepsfase van de Champions League, met die intentie stapt Telenet Giants Antwerp vanavond in de Lotto Arena op het parket. In de derde en beslissend­e voorronde moeten de Giants dan het taaie Poolse Rosa Radom uitschakel­en. “Na dit knap parcours de Champions League niet bereiken, dat zou zuur zijn”, aldus coach Roel Moors.

Telenet Giants Antwerp is helemaal onder stoom in de voorrondes van de Champions League. De havenploeg wipte de Zweedse kampioen Lulea en de Russische subtopper met mega- budget Nizhny Novgorod. “We realiseerd­en vier overwinnin­gen op een rij”, blikt Moors terug. “Voor een jonge en vooral nieuwe ploeg is dat een mooi rapport. Niet vergeten dat we nog altijd Moses Kingsley (voetzool) en Thomas Akyazili (rug) missen. De laatste wedstrijd was dan ook nog Tyler Kalinoski (enkel) niet inzetbaar.”

De blessure van Kalinoski evolueert goed, maar de Amerikaans­e forward blijft onzeker voor de partij van vanavond.

Telenet Giants Antwerp werkt momenteel een zeg maar NBAprogram­ma af.

“Het is inderdaad razend druk”, bevestigt Moors. “Van 19 tot 26 september speelden we vier Europese wedstrijde­n, in combinatie met twee stevige reizen. Dat kruipt in de kleren, maar tegelijker­tijd is het voor jonge spelers een geweldig platform om ervaring op te doen. Vanavond match, zondag reizen naar Polen en maandag de return. Vergeet niet dat we volgende woensdag onze eerste competitie­match tegen Brussels spelen. Ik besef maar al te goed dat we wel eens een patat gaan incasseren. Maar dat maakt deel uit van het leerproces.”

Voor de ultieme voorronde van de Champions League is de sportieve patron van Telenet Giants Antwerp voorzichti­g ambitieus.

“We krijgen een mooie opportunit­eit om ons voor die belangrijk­e Europese beker te kwalificer­en. De Champions League heeft meer glans dan de FIBA Europe Cup. Rosa Radom is wel een typische felle Oost-Europese opponent. Veel tijd om die ploeg te analyseren was er niet. Met mijn assistente­n Christophe Beghin en Thomas Crab hebben we toch enkele wedstrijde­n kunnen ontleden. De Tsjech Patrick Audo (2m06) en de 2m10 grote Oekraïner Ihor Zaytsev zijn twee sterkhoude­rs. Kevin Punter, vorig seizoen nog eventjes bij ons, is hun enige Amerikaan. Verder is er nog een pak stevige Polen. Als we de poort naar de Champions League

Roel Moors ‘‘Als we de poort naar de Champions League willen openen, dan zullen we vanavond met de steun van onze fans weer met een Europese topprestat­ie moeten uitpakken.’’

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium