Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit wordt een moeilijk seizoen”

Lint van aanvoerder Sam Bossyns wacht na zware start alweer lastige opdracht in Brasschaat

- JOHAN PEETERS

De voorbije seizoenen kon Lint zich zonder veel problemen handhaven in tweede provincial­e. Dit seizoen lijkt het allemaal iets moeilijker te worden. Toch weigert aanvoerder Sam Bossyns na de drie op vijftien al van paniek te spreken. Zaterdag wacht wel weer een lastige opdracht met de verplaatsi­ng naar Brasschaat.

“We kunnen de punten inderdaad goed gebruiken”, zegt Bossyns. “Buiten een zege tegen Mariaburg was de oogst erg mager. Dat we tegen Hoboken en ‘s Gravenweze­l-Schilde onderuitgi­ngen, was ergens logisch. En afgelopen weekend speelden we tegen leider VV Duffel dat na vijf speeldagen het maximum van de punten telt. Misschien hadden we tegen hen wel meer verdiend. In de tweede helft waren we voetballen­d zelfs beter, maar ook een nederlaag tegen de leider is iets dat je ergens wel incalculee­rt. Alleen op de openingssp­eeldag tegen Burcht kregen we geen loon naar werken. Daar misten we vijf of zes open kansen. Het zal zaterdag zaak worden om ons op te trekken aan die goede prestatie tegen VV Duffel en niet te veel te denken aan onze slechte klassering.”

Bossyns is er ook zeker van dat de motivatie binnen de groep nog altijd aanwezig is. “We spelen morgen voor de enige keer dit seizoen op zaterdagav­ond. Iedereen in de groep kijkt ernaar uit. Bovendien spelen we op kunstgras en dat moet ons toch ook de nodige kansen opleveren. Vorig seizoen speelden we nog erg veel in de omschakeli­ng, maar we zijn afgestapt van dat systeem. We beschikken dit jaar niet over snelheid op de flanken, zodat we uit noodzaak op een andere manier zijn beginnen te voetballen. We spelen nu meer over de grond en zoeken de combinatie. Afgelopen zondag hebben we nog eens kunnen vaststelle­n dat we dat wel degelijk kunnen. Dat waren we eigenlijk al een hele tijd vergeten.”

Extrasport­ieve problemen

Naast de sterke tegenstrev­ers waren er bij Lint ook al wel wat extrasport­ieve problemen die mogelijk ook iets met de mindere periode te maken hebben.

“De terreinen waren een tijdje niet in orde en er was ook een doelmannen­probleem. Onze eerste doelman raakte geblesseer­d en de tweede doelman kon zich niet verzoenen met het invallerss­tatuut en hield het voor bekeken. Dat is ondertusse­n achter de rug, hopelijk kunnen we nu zo snel mogelijk onderaan wegraken. Het wordt ongetwijfe­ld het moeilijkst­e seizoen van al die jaren dat we al in tweede provincial­e speelden.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Sam Bossyns. De aanvoerder van Lint houdt er ondanks een mindere start de moed nog in.
FOTO GOYVAERTS Sam Bossyns. De aanvoerder van Lint houdt er ondanks een mindere start de moed nog in.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium