Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De spelers hebben nog vechtlust”

Trainer Frank Dirix staat met ‘titelkandi­daat’ Kessel met vier punten laatste

- (givl)

Voor het seizoen werd Kessel door veel volgers nog tot titelfavor­iet gebombarde­erd. Na vijf speeldagen staat het echter op de laatste plaats met slechts vier punten.

“Uiteraard sta ik niet graag op die laatste plaats”, begint trainer Frank Dirix. “Maar zelf heb ik nooit gezegd dat we kampioen gingen spelen, het waren anderen die dat verkondigd­en. Het is niet omdat je een goede voorbereid­ing speelt, dat je door de competitie gaat walsen. In deze reeks is er weinig verschil tussen de ploegen. Wij staan laatste met vier punten en trekken naar Putte, dat tweede staat met tien punten. Zo groot is dat verschil ook niet.”

Dirix heeft ook niet de indruk dat zijn ploeg echt zwak presteert. “De eerste match wonnen we overtuigen­d tegen Hooikt, op Hallaar stuitten we op een doelman die alles pakte. Tegen Puurs, een sterke ploeg, speelden we 3-3 na een goede match en vorige week verloren we met 2-3 tegen Nielse, dat ons klopte op efficiënti­e. Alleen op Mortsel waren we zwak. We hadden gerust meer punten kunnen hebben.”

Dirix maakt zich dan ook niet te veel zorgen. “Zondag bewezen de spelers bij een 0-3 achterstan­d nog dat ze vechtlust hebben, het werd bijna 3-3. Iedereen komt ook trainen en ook qua sfeer zit het goed. We hebben ook ons deel van blessures en geschorste­n gehad. Als we volledig staan en het zit wat mee, zullen we wel klimmen in de stand.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium