Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We willen ons plaatsje in de playoffs opeisen”

Vernieuwd Antwerp Phantoms van Buck Rombouts wil dit jaar rol van betekenis spelen

- ANNELIES FREDERICKX

Antwerp Phantoms kende vorige weekend een valse start van het seizoen met een thuisneder­laag in de beker tegen Bulldogs Luik. Toch is de ploeg uit Deurne met ambitie aan de nieuwe campagne gestart. Zowel in de Beker van België als in de Beneleague willen de Deurnenaar­s zich tonen.

Na amper drie oefenwedst­rijden brak afgelopen weekend het grote werk aan voor Antwerp Phantoms. De geel-blauwen kwamen in hun eerste match van de Beker van België tegenover Bulldogs Luik te staan.

“Na een erg slappe start knokten we ons terug in de wedstrijd, maar uiteindeli­jk verloren we toch met 4-6”, blikt coach Buck Rombouts nog even terug. “Maar echt zwaar til ik niet aan die nederlaag. Bulldogs Luik was vorig seizoen al een van de toonaangev­ende teams en de ploeg is nu zelfs nog versterkt. Ik acht de Luikenaars zelfs in staat om dit seizoen mee te strijden voor de hoofdprijs in de Beneleague. Eigenlijk hebben we zaterdag dus best een knappe prestatie neergezet. In de voorronde van de Beker van België is het vooral belangrijk om onze wedstrijde­n tegen Turnhout en Mechelen te winnen. Zij worden aanzien als de ‘zwakkere broertjes’. In de andere matchen tegen Luik, Leuven en Herentals mogen we al eens een steek laten vallen. Al is het natuurlijk leuker om te winnen. We willen dit seizoen graag doorstoten tot de finale. In de Beneleague, die over twee weken start, spelen uiteindeli­jk de eerste acht ploegen de play-offs. Ons doel is om aan die nacompetit­ie te mogen deelnemen.”

Facelift

Tijdens de zomermaand­en onderging Phantoms een echte facelift. Enkele nieuwe spelers maakten hun intrede en Buck Rombouts verving Jan Van Beveren als coach.

“Voor mij voelde het alvast een beetje als thuiskomen, ik heb vroeger nog in Deurne gespeeld. Onze ploeg bestaat uit enkele gevestigde waarden, aangevuld met enkele jongeren. Quentin Rondia, die voor elke training en iedere match overkomt uit Namen, heeft zich al meteen getoond. De Slovaak Marek Mravec blijkt dan weer een godsgesche­nk te zijn. Alle jongens hebben in de zomermaand­en keihard gewerkt naast het ijs. Daar plukten we in de voorbereid­ing al meteen de vruchten van. We speelden drie wedstrijde­n tegen HYC Herentals en twee Duitse teams. We wonnen van HYC en van een van de Duitse clubs. Voor de spelers was het leuk om loon naar werken te krijgen. Hopelijk worden we dit seizoen wel niet met blessures of schorsinge­n geconfront­eerd, want onze kern is heel klein.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Buck Rombouts. De nieuwe coach van Antwerp Phantoms.
FOTO GOYVAERTS Buck Rombouts. De nieuwe coach van Antwerp Phantoms.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium