Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mijn ambitie ligt vooral op het veld”

Nick Kuijlaars combineert zaalvoetba­l bij MalleBeers­e met voetbal bij Vosselaar

-

KK MalleBeers­e wil tegen promovendu­s EisdenDorp zijn eerste driepunter van het seizoen pakken. Het kan daarvoor rekenen op smaakmaker Nick Kuijlaars, die terugkeert na een weekje schorsing.

De 22-jarige Nederlande­r kwam vorig seizoen pas tijdens de winterstop naar KK Malle-Beerse, maar maakte indruk met acht doelpunten en kon rekenen op heel wat interesse. “Ik heb gesproken met Noorderwij­k, Lier en Hasselt”, geeft Kuijlaars toe. “Ik heb het hier echter goed naar mijn zin en als Nederlande­r in een nieuwe omgeving vind ik dat belangrijk. Ik ben blij dat het zo gelopen is. Door bij Malle te blijven kan ik op het veld in tweede amateurkla­sse spelen en daar ligt toch vooral mijn ambitie.”

Bijna elke dag bij Frank Belmans

Kuijlaars tekende op het veld voor Vosselaar, dat net als KK Malle-Beerse gecoacht wordt door Frank Belmans. “We hebben ervoor gekozen om mekaar vijf of zes keer per week te zien en dan moet er uiteraard een bepaalde band zijn, anders ga je die samenwerki­ng niet aan. Hij coacht veel op zaken die beter kunnen, maar compliment­en horen er ook bij. We weten heel goed wat we aan elkaar hebben.”

De ambitie van Kuijlaars is duidelijk: voor het tweede jaar op rij de play-offs halen. “De plaatsen vier en vijf zijn de mooiste, want dan ontloop je de drie topploegen en kan je misschien een ronde verder geraken. Al is er ook tegen de topploegen iets mogelijk, want vorig jaar hebben we gewonnen tegen Hasselt en Antwerpen. Het klopt dat we een beetje kwaliteit hebben ingeleverd, maar er is ook kwaliteit bijgekomen. Door de komst van Najib El Allouchi hebben we een extra spelsystee­m, want hij is heel sterk en dan kunnen wij rond hem spelen. Tegen wat mindere ploegen zal er geen houden aan zijn.”

Mindere ploegen zoals EisdenDorp? “Ik moet toegeven dat ik weinig weet over hen. Ik weet dat Antoine Merlino er trainer is, ik heb nog met hem samengespe­eld bij Eindhoven. Hij zal zeker een tactisch plan hebben.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Nick Kuijlaars (rechts) met Frank Belmans, zijn trainer bij MalleBeers­e en Vosselaar.
FOTO KOEN FASSEUR Nick Kuijlaars (rechts) met Frank Belmans, zijn trainer bij MalleBeers­e en Vosselaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium