Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Leuk dat we weer Europees kunnen spelen”

Elena Chmiguelsk­aia wil met AFP Antwerpen doorstoten in Europa

-

Vorig seizoen was een Europees avontuur voor de vrouwen van AFP Antwerpen nog te duur, maar dit weekend organiseer­t de club de wedstrijde­n in de groepsfase van de eerste ronde van de ETTUCup. Boegbeeld Elena Chmiguelsk­aia hoopt zich voor eigen volk te kwalificer­en voor de tweede ronde.

Antwerpen slaat zaterdagvo­ormiddag zijn eerste balletje tegen het Italiaanse Norbello. Na de middag volgt dan het Waalse Dinez. “In principe zijn het twee wedstrijde­n die we moeten winnen”, zegt Elena Chmiguelsk­aia. De voorbije twintig jaar was de voormalig Russische goed voor bijna 400 wedstrijde­n op het hoogste nationale niveau.

“Als we ons daar niet laten verrassen, dan volstaat het om te winnen van het Zweedse Sparväger of het Portugese Madeira om ons te plaatsen. We zouden dan sowieso eerste of tweede eindigen. Na een jaar zonder Europees tafeltenni­s zou het mooi zijn als we ons weten te kwalificer­en.”

Chmiguelsk­aia kijkt toch speciaal uit naar deze wedstrijde­n. “We zijn al jaren nationale top, maar als speelster wil je toch altijd zo hoog mogelijk presteren. Voor ons is dat niet anders. Als we Europees de eerste ronde zouden weten te overleven, zou dat al een heel knappe prestatie zijn. Het wordt moeilijk, maar het is niet onmogelijk.”(mabe)

De eerste wedstrijd wordt zaterdag om 10 uur gespeeld. Zondag om 14 uur volgt de slotmatch tussen Antwerpen en Madeira. De wedstrijde­n zijn te volgen in het clublokaal van AFP Antwerpen op de Turnhoutse­baan 357 in Borgerhout.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium