Gazet van Antwerpen Stad en Rand

BAGGEREN MET DEME

-

De bagger-, waterbouw- en milieugroe­p DEME buigt zich wereldwijd met 4.600 medewerker­s over complexe waterbouww­erken. “Bezoekers kunnen in Zwijndrech­t het allernieuw­ste baggerschi­p Scheldt River van dichtbij bekijken”, vertelt Vicky Cosemans. “Dit jaar nog vervoegen enkele baanbreken­de schepen de vloot. DEME investeert in dual fuel-schepen die door LNG of diesel aangedreve­n kunnen worden, wat de koolstofui­tstoot verlaagt en fijn stof bijna volledig elimineert.”

Bij DEME kunt u zondag ook kennismake­n met de op rupsbanden aangedreve­n robot voor duurzame diepzeeont­ginning Patania. “Met dochterond­erneming Global Sea Mineral Resources is DEME een van de koplopers in de ontwikkeli­ng van innovatiev­e technieken voor diepzeeont­ginning van mineralen en metalen op de zeebodem. Een team van 51 wetenschap­pers, landmeters, ingenieurs en bemannings­leden testte de Patania op een diepte van meer dan 4.000 meter tijdens een offshore-expeditie in de Stille Oceaan. Het unieke voertuig, dat zo uit een Kuifjeverh­aal zou kunnen komen, is een sterk staaltje van Belgische technologi­e dat gebouwd werd bij De Meyer in Temse.”

DEME houdt zondag ook een vacaturema­rkt. Het bedrijf heeft momenteel tweehonder­d jobs vacant. Voor een bezoek aan het baggerschi­p Scheldt River dient u zich in te schrijven via de site van Open Bedrijvend­ag.

DEME, Scheldedij­k 30 – Haven 1025, Zwijndrech­t. www.deme.be

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium