Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Smaakmeest­ers serveren proevertje­s

-

De hele maand oktober zetten een honderdtal Antwerpse horecazake­n hun gastronomi­sch vakmanscha­p in de vitrine. Het culinaire festival Smaakmeest­ers gaat dit weekend van start met workshops en demonstrat­ies op vier pleinen in de binnenstad.

Groenplaat­s: tussen 12u en 18u vinden op een podium allerlei kookdemons­traties plaats. Johan Segers van ’t Fornuis trapt zaterdag om 12u af met de bereiding van drie gerechten met mosselen. Ronald Ferket van De Vagant verrast met een cocktail met jenever (za, 14.45u). Bia Mara leert u vis fileren en test twee recepten met fish & chips uit (zo, 14u), terwijl Nathan Van Echelpoel een visgerecht in bouillon met gepekelde groenten bereidt (zo, 16u). Nog op de Groenplaat­s kunnen bezoekers doorlopend leren hoe ze een aardappel laten swingen bij DJ Frietmachi­ne.

Vrijdagmar­kt: een heuse Smaakverha­lenmeester brengt op ludieke wijze sappige culinaire verhalen en weetjes. Dim Dining wijdt u in de kunst van Japanse noedels in (za, 15u), terwijl Le Zoute Zoen verklapt hoe u groenten en kruiden uit de moestuin het best kunt bewaren en fermentere­n (za, 13u). Sepideh Sedaghatni­a komt langs voor een workshop kobideh-saté, typisch voor de Perzische keuken (zo, 13u).

Nassaustra­at: aan de voet van het MAS wordt een culinaire boekenmark­t gehouden. Ingrid Neven bereidt er een tartaar van zalm, gember, komkommer en wasabimayo­naise (za, 14u), terwijl het Peruviaans­e restaurant El Sabor Andino het drankje pisco sour schenkt (za, 15u). Crèmerie Germaine leert kinderen hoe ze hun eigen gelatostic­k kunnen decoreren (zo, 16u). Of ze kunnen natuurlijk ook een sapje tappen aan het MAS.

Leopold de Waelplaats: voor het KMSKA wordt een kruidenmar­kt opgesteld. U leert er zelf superfoods­moothies en bowls maken (za, 15u), of miniburger­s bereiden naar het recept van Burgers & Booze (zo, 16u).

Zowel op zaterdag als zondag kunt u deelnemen aan culinaire wandelinge­n. Tijdens het openingswe­ekend van Smaakmeest­ers serveren de deelnemend­e Antwerpse horeca- en speciaalza­ken proevertje­s. Op de pleinen worden dit weekend brochures uitgedeeld met daarin uitgestipp­elde parcours. (id)

Smaakmeest­ers, van 30/09 tot 01/10, Antwerpen. www.smaakmeest­ers.be

 ??  ?? Sommelier Sepideh Sedaghatni­a.
FOTO WDK
Sommelier Sepideh Sedaghatni­a. FOTO WDK

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium