Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nome Furniture blijft groeien

Na moeilijke periode opent Sanne Van Ginneken zaterdag nieuwe showroom

-

Het nam een enorme vaart voor Sanne Van Ginneken (28). Tweeënhalf jaar geleden opende ze in de Schoenstra­at in Borgerhout haar eigen zaak voor vintage meubelen. Maar de ruimte werd snel te klein. Morgen opent ze een nieuwe showroom. Eén die maar liefst vijf keer zo groot is.

“Ik heb een hele fijne tijd gehad in Borgerhout, maar na een tijdje kreeg ik er het gevoel dat ik vast zat. Ik vond veel meer meubels dan dat ik er kon tonen. Klanten vroegen me naar dingen die ik wel in mijn magazijn had staan, maar waarvoor ik geen plek had in de zaak. Dat werd een enorme bron van frustratie”, vertelt Van Ginneken.

Want in geen tijd liep het hard voor de gedreven onderneems­ter. “Ik heb altijd heel veel gewerkt. Maar op een bepaald moment ben ik tegen een muur gebotst. Ik merkte dat ik echt niet meer kon. Ik ben toen informatie gaan opzoeken over burn-outs. Het besef dat het dat was waarmee ik te kampen had, kwam heel traag. Maar uiteindeli­jk heb ik aan de alarmbel getrokken en ben ik naar een coach gegaan.”

Daarop besliste ze samen met die coach het een tijdje wat rustiger aan te doen. “Twee maanden heb ik er even de stekker uitgetrokk­en. Niet makkelijk voor een jonge zaak. Maar het heeft me wel het gevoel gegeven dat ik met Nome Furniture wil doorgaan.”

En dus ging ze op zoek naar een nieuw pand. Eentje waar ze beter haar ei kwijt kan. En dat vond ze in de Van Trierstraa­t. “Ik zei altijd dat ik geen witgelakte showroom wilde, maar nu is alles spierwit en ziet het er piekfijn uit”, lacht ze.

Maar het familiale dat haar zaakje in Borgerhout zo kenmerkte, wil ze wel behouden. “Het is de bedoeling dat mensen hier ook zonder iets te kopen gewoon even kunnen binnenwand­elen en zich op hun gemak voelen.”

In haar nieuwe Nome Furniture focust Van Ginneken zich vooral op de grotere vintage meubelstuk­ken waar kopers niet al te veel werk meer aan hebben. “Dat is een verschil met de vorige showroom. Maar ik plan nog steeds stockverko­pen te houden met goedkopere stukken in het pand in Borgerhout. Want daar blijf ik wonen en ik zou er ook graag ruimte maken voor andere zaken. Bijvoorbee­ld voor expo’s. Die plek moet er een worden voor kruisbestu­ivingen op kleine schaal die ik heel gevoelsmat­ig uitkies, uit plezier voor de mensen die ik zelf volg.”

 ??  ??
 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Sanne Van Ginneken van Nome Furniture.
FOTO JAN VAN DER PERRE Sanne Van Ginneken van Nome Furniture.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium