Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De Kleurenboo­m steunt Kom Op Tegen Kanker met buurtfeest

School zamelt geld in op 30 september

-

Basisschoo­l De Kleurenboo­m in de Pastoor Vandenhoud­tstraat in EkerenDonk komt zoals veel scholen in contact met leerkracht­en, ouders en familie die te maken krijgen met kanker. “Daarom organiseer­t onze school op zaterdag 30 september een buurtfeest”, zegt directeur Martine Van der Meulen.

De Kleurenboo­m wil zo veel mogelijk Donkenaren bij het project betrekken. Via de leerlingen en kennissen in de wijk worden mensen uitgenodig­d om mee te doen aan een van de activiteit­en, gewoon te komen luisteren naar de optredens of te genieten van de sfeer. De bezigheden starten om 14 en duren tot 20u. Zo kunt u inschrijve­n voor start tot run, worden vreemde kapsels getooid, kunnen kinderen een tattoo laten zetten, zijn er gekke fietsen en is er een grimestand. De barbecue wordt om 17u aangestoke­n. Hiervoor schrijft u best vooraf in via het secretaria­at van de school of via dekleurenb­oom@so.antwerpen.be.

Verder is er een rommelmark­t en vertelt Madeleine Nieuwlaet van

Echtgebeur­d spannende kinderverh­aaltjes. Madeleine grabbelt in een verkleedko­ffer en laat haar fantasie en die van de kinderen de vrije loop.

Er zijn ook optredens van het Donkse koor ChoriX, Wim Leys en The Remedy Band. ChoriX is een nieuw koor voor jongvolwas­senen. Hun repertoire bestaat uit een mix van klassieke koorstukke­n en moderne nummers. Wim Leys is al vijftien jaar een vaste waarde in de muziekwere­ld. Hij staat garant voor een combinatie van Nederlands­talige meezingers en rock-’n-roll. The Remedy Band speelt bluesrock en weet ook hoe ze een feestje bouwen.

U kunt nog altijd inschrijve­n voor het Kubb-toernooi. De Zweden bedachten dat ze na het sprokkelen van brandhout met verschille­nde takken een spel konden spelen en zo is het gooien met stokken ontstaan. Kubb kan omschreven worden als een combinatie van bowling, petanque en schaken. Sinds 1995 worden wereldkamp­ioenschapp­en gehouden en sinds 2007 is er ook een Belgisch Kampioensc­hap. De perfecte gelegenhei­d om kennis te maken met het spel en het goede doel te steunen.

 ?? FOTO RR ?? ChoriX, een nieuw koor uit EkerenDonk.
FOTO RR ChoriX, een nieuw koor uit EkerenDonk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium