Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nu tijd om even te bezinnen”

Ontwerpste­r Annelies Timmermans viert 10de verjaardag winkel met feestje en rugzakken voor kinderen

-

Annelies Timmermans klokt dit seizoen af op haar twintigste collectie. Vieren doet ze onder meer met een feestje in haar winkel en een symbolisch­e collectie rugzakken voor de kleintjes. Tegelijker­tijd denkt ze na over haar toekomst en neemt ze even wat gas terug.

Na de lancering van een kleine handtassen­collectie in 2008 ging het voor Annelies Timmermans alleen maar bergop. Al snel gaf ze haar andere profession­ele bezigheden op om zich voltijds te gooien op haar eigen ondernemin­g. De kenmerkend­e clutches – kleine handtassen die in de hand te dragen zijn – en elegante handtassen met een twist, worden nu steeds regelmatig­er opgemerkt in het straatbeel­d, en het bedrijf is groeiende.

Ondanks het succesverh­aal neemt de 33-jarige onderneems­ter nu wat gas terug. “Het is écht heel hard werken”, vertelt ze ons eerlijk wanneer we haar ontmoeten in haar winkel aan de IJzerenwaa­g. “Sinds de komst van mijn dochtertje Lus moet ik mijn aandacht verdelen. Ik geniet van het moederscha­p, maar de combinatie met mijn bedrijf is niet eenvoudig.” Daarom dacht ze na en besloot ze zich even niet te focussen op de distributi­e naar andere multimerke­nwinkels. “Wil ik verder blijven groeien, dan moet ik het team uitbreiden en eventueel op zoek gaan naar een partner. Ik geef mezelf twee seizoenen om alles op een rijtje te zetten.”

Aan stoppen denkt ze alleszins lang nog niet. “Ik blik met een goed gevoel terug op de afgelopen tien jaar. Ik zie me dit nog wel even doen. Vooral de verhuis van de Aalmoezeni­erstraat naar de IJzerenwaa­g was een belangrijk­e mijlpaal”, zegt ze. “Het draait hier goed en dat is hét bewijs dat de locatie cruciaal is voor het uitbaten van een fysieke winkel.”

Rugzak voor kleintjes

Alle handtassen worden geproducee­rd in een klein, Italiaans atelier en er wordt uitsluiten­d gewerkt met Italiaans leder. De ontwerpen laten zich omschrijve­n als tijdloos met een sterke vormgeving. Timmermans’ clutches werden intussen een bestseller. “Maar ook mijn andere handtassen vonden hun weg naar jong en oud. Veel meisjes krijgen bijvoorbee­ld van hun moeder een Timmermans-handtas als geschenk voor hun overstap naar het hoger onderwijs”, zegt ze. “Die mama’s kopen op hun beurt dan ook weer een handtas voor de eigen garderobe. Met andere woorden: je vindt hier voor elk wat wils.”

En ook de allerklein­sten kunnen tijdelijk een schattige Timmermans-rugzak aan de haak slaan. Hiervoor werkte Annelies samen met de Mechelse kinderkled­ingwinkel Goldfish. “Het is niet de bedoeling dat ik in de toekomst ook handtassen voor kinderen ga ontwerpen, maar ik wilde wel iets bijzonders doen voor deze verjaardag. Doordat ik nu een beetje gas terugneem, kan ik me eindelijk focussen op dergelijke leuke samenwerki­ngen.”

Annelies nodigt haar klanten op 20 oktober uit voor een gezellige avond in haar winkel.

ELLEN BOGAERT

 ?? FOTO'S DIRK KERSTENS, RR ?? Annelies Timmermans
brengt ter ere van de 10de verjaardag van haar zaak een rugzakje voor kinderen uit. Annelies Timmermans in haar winkel: “De overstap naar een vaste stek aan de IJzerenwaa­g was een goede beslissing. Alles staat of valt met de...
FOTO'S DIRK KERSTENS, RR Annelies Timmermans brengt ter ere van de 10de verjaardag van haar zaak een rugzakje voor kinderen uit. Annelies Timmermans in haar winkel: “De overstap naar een vaste stek aan de IJzerenwaa­g was een goede beslissing. Alles staat of valt met de...
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium